Omdat dankzij hem drie tieners op heterdaad betrapt en ingerekend konden worden bij een poging tot inbraak, gaf teamchef Eric Aldewereld van de Amstelveense politie deze week een zogenoemde ‘pluim’ aan een alerte inwoner.

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart konden agenten met de hulp van een hondengeleider drie inbrekers van 14, 15 en 16 jaar aanhouden die bezig waren met een inbraak in een woning aan de Mont Blanc.

De politie kreeg die zondagmorgen rond 00.50 uur een melding van een alerte buurtbewoner een melding over van een woninginbraak. De melder belde niet alleen met 112, maar observeerde ook de inbrekers en hield contact met de politie om de juiste positie van het trio door te geven, waarna de aanhoudingen volgen.

Minder tijd

Teamchef Aldewereld: “Het oppakken van inbrekers kunnen we niet altijd alleen. We maken daarom dankbaar gebruik van burgers die ons bij de opsporing helpen. In dit soort gevallen mag men altijd het alarmnummer 112 bellen. We kunnen dan adequaat reageren,  zeker als de melder, zoals in dit geval, ons tijdens het aanrijden ook nog eens op de hoogte houdt. Degene aan wie wij de pluim hebben uitgereikt was die nacht voor ons van onschatbare waarde. Een aanhouding op heterdaad is voor ons zeer belangrijk. Het kost ons minder tijd om een zaak op te lossen en we kunnen vaak de gestolen voorwerpen direct terug geven aan de gedupeerde van een woninginbraak.”

Naast de buit nam de politie ook het inbrekerswerktuig in beslag en meldde de politie het voorval ook aan de gemeente voor een Last onder Dwangsom.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.