Samen met Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) houdt de gemeente, zoals eerder aangekondigd, op vrijdag 20 november – De Dag van de Ondernemer – een streaming programma uit P60. ’s Morgens is er een ondernemersdebat van 09.00 tot 11.00 uur onder leiding van Jerry Helmers van Dé Nederlandse Debatclub. Daar is spreker en auteur Jos Burgers. In de middag zijn er diverse interactieve en workshops en lezingen.

Floortje Gordon

Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken heeft de gemeente veel contact met individuele ondernemers en brancheverenigingen. “We ondersteunen hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket. Op de Dag van de Ondernemer voeren we het gesprek over hoe gemeente en MKB elkaar verder kunnen versterken.”

Panel

Vijf panelleden gaan ’s morgens aan de hand van stellingen debatteren over ondernemen in deze tijd. Het panel bestaat uit: wethouder Floor Gordon, directeur Ugur Pekdemir van Rabobank Amstel en Vecht, bestuurslid van de OA Jeroen Franken (eigenaar Blue Fish Social Media), partner van Victoria Consult Tom Bleker, Beirem Ben Barrah (founder en CEO Neurofied).

Om 11.00 uur geeft spreker en auteur van diverse managementboeken Jos Burgers een presentatie over zijn nieuwste boek ‘Wacht niet op de wind, ga roeien!’ over ondernemen bij economische tegenwind.

Workshops

Het middagprogramma met workshops start om 13.00 uur met de masterclasses Cybercrime ‘Hoe kwetsbaar ben je als MKB ondernemer als het echt misgaat?’ door expert en onderzoeksjournalist Brenno de Winter en ‘Hoe maak ik tijd voor écht belangrijke dingen in mijn bedrijf?’.

Daarna volgen masterclasses ‘Ondernemerschap en financieren’, Cognitive biases ‘Keuzes maken onder onzekerheid’, ‘Duurzaam ondernemen door het MKB: obstakels & toepassingen’. Vanaf 16.00 uur volgen de masterclasses ‘Hoe gaat u in uw supermarkt/winkel om met klanten die verward gedrag vertonen?’ en ‘Laat je brein stoppen met piekeren zodat je kan starten met presteren’.

Zoom

De workshops worden gehouden via Zoom of Microsoft Teams. Voor zowel het ochtendprogramma als middagprogramma ontvang iedere ingeschrevene een link. Men kan zich aanmelden via
oa-amstelveen.nl/agenda/dag-van-de-ondernemer-vrijdag-20-november

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.