Op vrijdag 13 en zaterdag 14 doen de Albert Heijn vestigingen aan Westwijkplein, Stadshart en in Middenhoven mee aan de landelijke inzamelingsactie van de keten voor de Voedselbanken. Die duurt tot 22 november.

Wegens de aangescherpte coronamaatregelen kunnen de vrijwilligers van de Voedselbank geen inzamelingsactie houden. Maar er is dringend voedsel nodig om de winter door te komen. Dus heeft Albert Heijn besloten de actie te houden zonder de aanwezigheid van vrijwilligers in de winkels.

327 monden

In hun plaats worden er in de winkels banners geplaatst die een vrijwilliger op bijna ware grootte uitbeelden. Zij staan op drie punten in de winkel.

  1. Bij de ingang.
  2. Bij de speciale stand met houdbare producten die gekocht kunnen worden en
  3. 3. Bij het inleverpunt van de gekochte producten.

Men kan dus iets extra’s kopen en dat doneren aan de Voedselbank. Albert Heijn hoopt met de banners de actie zo groot en succesvol mogelijk te maken.  En dat is hard nodig, want voedselbank Amstelveen verwacht een groei in het aantal cliënten. Er zijn momenteel al 124 families die wekelijks een pakket komen halen.  Dat betekent 327 mondjes, waaronder 164 van kinderen van 0-18  jaar.

De voedselbank zegt te hopen met de opbrengst van deze actie cliënten goed gevulde voedselpakketten te kunnen blijven geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.