Dinsdag en woensdag, 9 en 10 juli, was het feest in Cinema Amstelveen. Drie klassen van de basisscholen De Pioniers, Piet Hein en De Westwijzer zagen daar de Disneyfilm Ratatouille.

Dit klassenuitje hadden ze gewonnen met een prijsvraag van AmstelKids.

Ratten

In deze kinderkrant stond een artikel met een prijsvraag over de voor- en nadelen van ratten. Zo leerden kinderen over de talenten van ratten en wat ze zelf kunnen doen om overlast te voorkomen.

Ratatouille is een geliefde animatiefilm over een rat die ervan droomt een beroemde chef-kok te worden. Mark van Ginkel, adviseur plaagdierbeheersing bij de gemeente, kent de film en is blij met deze positieve aandacht voor het diertje. Volgens een artikel in AmstelKids zei Van Ginkel dat men nu eenmaal al eeuwenlang met ratten leeft. “Toch heeft de rat een slecht imago gekregen. Terwijl ratten bij de natuur horen. Dat moeten we leren. Maar het moeten er natuurlijk niet teveel worden.”. Hij meldt dat rondslingerend afval en voedsel in stedelijke gebieden voor overlast kan zorgen. En dat het stoppen met het voeren van vogels en het goed opbergen van voedsel kan helpen om rattenoverlast te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.