Bovenkerk heeft nu een medicijnkluis waar inwoners hun recepten kunnen ophalen. De kast staat bij het Noorddamcentrum en is voor inwoners die aangesloten zijn bij Apotheek Asserring in Westwijk. “Een mooi initiatief vanuit en voor de buurt”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen die de medicijnkast officieel opende, overigens zonder media uit te nodigen; maar dat zijn wij van de gemeente gewend

In Bovenkerk is wel een huisarts maar geen apotheek. “Voor ouderen is het fijn dat ze nu niet meer naar Westwijk hoeven om hun medicijnen op te halen”, zegt Van Ballegooijen. “De kast is 24/7 te gebruiken, dus ook voor werkenden is het een uitkomst.”

Lang gekoesterde wens

 De medicijnkluis in het Noorddamcentrum is vlakbij de huisartsenpraktijk Bovenkerk en de wekelijkse markt. “Precies in het hart van Bovenkerk waar veel mensen samenkomen”, zegt mede-initiatiefnemer Edwin Barentsen. De kluis is een lang gekoesterde wens van Barentsen, apotheker Hilda Buenting-Nazaretyan en de betrokkenen van Kleurrijk Leven Bovenkerk. De medicijnkluis wordt dagelijks gevuld. Hiermee heeft Bovenkerk weer een goed gesorteerde drogist/apotheker in het dorp.

De praktijk

Een dokter of een specialist schrijft een recept uit dat digitaal wordt ontvangen in de apotheek. In de basisadministratie van de apotheek is bekend of de levering via het apparaat mag plaatsvinden. De medicijnen worden door de apotheker ingeladen in het apparaat. Bij het vullen krijgt de klant een bericht met een toegangscode om de medicijnen af te halen.

11 REACTIES

  1. Schandalig dat wethouder Van Ballegooijen zich er voor leent een 24/7-medicijnuitgifteautomaat te onthullen waarop zoveel taalfouten staan.

  2. AmstelveenBlog onleesbaar geworden door grote advertenties. Johan Bos is bezweken voor de commercie, net als de meeste media met hun paginagrote advertenties voor goedkope vliegreizen en snelle (zgn ‘sportieve’) auto’s.

      • Ik denk eerder indien je een advertentieloos blog wilt, je daar heel wat voor neer moet leggen. Bovendien zo’n blog levert auteur pas wat op, als hij duizenden lezers heeft. Ik denk eerder dat Johan blij kan zijn als hij de benzinekosten er uit heeft.
        Persoonlijk ken ik iemand die recensies schrijft van “ keukenmeidenromans”, maar dat wel vaak bestsellers zijn en die vaak beter verkopen als menig literator, maar het enige wat ze wel eens krijgt zijn wat boeken en uitnodigingen voor een receptie.

  3. Ik denk dat er, mede door de vele taalfouten en zijn nauwelijks verborgen politieke voorkeur, steeds minder serieuze lezers overblijven.

  4. Ik heb NOOIT bezwaar geuit tegen advertenties in AmstelveenBlog, maar die zijn nu hinderlijk en overheersend geworden, met steeds meer schermvullende reclame die je eerst (soms 2x) moet sluiten om verder te kunnen lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.