In het kader van de Queer Geschiedenismaand presenteren Theater De Landing en Beeld en Geluid op woensdag 27 maart (20.30 uur)  de Queer Quiz. Daarvoor is Harm Edens, bekend van ‘Dit was het Nieuws’, ingehuurd.

Het is een interactieve  nieuwsquiz over verleden, heden en toekomst van de LHBTQIA+-emancipatie in Nederland.

 Non-binnair panellid

 Harm Edens presenteert en wordt bijgestaan door drie panelleden. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten uit de collectie van Beeld en Geluid krijgen kandidaten vragen voorgeschoteld over het onderwerp. De panelleden zijn ‘drag queen’ Miss Abby OMG, non-binaire Rain Bleie (medeoprichter van VU Pride) en Rikkie Kollé, de eerste transvrouw die de titel Miss Nederland in de wacht sleepte. Wie er bij wil zijn met vijf euro betalen (studenten  € 3,50).

Diversiteit en inclusie

Schouwburg Amstelveen, waaronder De Landing valt,  wil een inclusieve plek zijn voor bezoekers, bespelers en werknemers. “Iedereen moet zich thuis voelen in het theater”, zegt de directie. Daarom besteedt de schouwburg extra aandacht aan diversiteit en inclusie in bredere zin (dus ook aangaande onder andere gender, geaardheid, sociaaleconomische positie, opleiding en (fysieke) beperking. Als schouwburg in ‘Rainbow City Amstelveen’ zijn onlangs bijvoorbeeld ook de banieren aan de gevel vervangen voor regenboogbanieren- en vlaggen.

Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl/agenda of www.delanding.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.