Kira Toussaint, die vorig jaar bij het Europees zwemkampioenschap uit Roemenië met goud terugkwam, omdat zijde 50 en 100 meter  rugslag had gewonnen,  en zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Parijs, is opgegroeid in het Amstelveense zwembad De Meerkamp. Dat meldt AmstelveenSport met enige trots.

“Kira woont en traint op dit moment in Barcelona en bereidt zich daar voor op de Olympische Spelen in Parijs”, zegt het bedrijf, dat het bad beheert namens de gemeente.

Wedstrijdbad

Bij de laatste Olympische Spelen in Tokio pakte Toussaint de zevende plaats op de 100 meter rugslag. Zij hoopt die prestatie in 2024 te verbeteren. Afgelopen week was zij één dag in Amstelveen en maakte van de gelegenheid gebruik om de voortgang van de uitbreiding van zwembad De Meerkamp van dichtbij te bekijken (foto). “Geweldig dat hier over ruim een jaar een nieuw wedstrijdbad van 25 meter ligt. Ik kijk er naar uit een duik te nemen”, zei de bij die gelegenheid volgens AmstelveenSport.

Uitbreiding

Volgens directeur Heleen van Ketwich Verschuur is het bedrijf  altijd trots als Toussaint het  zwembad bezoekt, omdat zij een voorbeeld voor de sport in Amstelveen is. “Ook haar belangstelling voor het nieuwe bad vind ik mooi om te zien”, meldt Van Ketwich Verschuur. “Voor Amstelveen is het belangrijk dat er een nieuw bad komt, niet alleen vanwege het uitbreiden van de zwemlessen, maar ook om het bewegen in Amstelveen te stimuleren. Zowel de top- als de breedte sport.” Volgens haar biedt het zwembad na uitbreiding voor elke doelgroep het hele jaar door passende en uitdagende activiteiten. “Verschillende zwemverenigingen maken gebruik van het bad en ook de brandweer oefent er regelmatig.”

Volg de bouw van het nieuwe bad via: amstelveensport.nl/voortgang-uitbreiding-zwembad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.