In Noord-Holland worden inwoners opgeroepen hun tuin groener te maken. Die opmerking komt van Milieu Centraal, in verband het de vijfde ‘Week van de Groene Tuin’, die van dinsdag 26 maart tot en met maandag 1 april gehouden wordt.

Volgens Milieu Centraal was 2023 het natste, warmste en droogste jaar sinds begin 1900.

Verduurzaming

Door klimaatverandering heeft Nederland steeds meer te maker met extreme neerslag en langere periodes van droogte en hitte, zegt de organisatie. Daarom is het volgens Milieu Centraal belangrijker dan ooit dat Noord-Hollanders geïnspireerd worden tijdens de Week van de Groene Tuin. Opdat zij aan de slag gaan met het verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Er worden in Noord-Holland  diverse activiteiten georganiseerd rond het thema van dit jaar:  klimaatadaptatie. In het kader van de Week van de Groene Tuin doet Milieu Centraal onderzoek naar de bereidheid van Nederlanders om hun regenpijp af te koppelen van het riool. De resultaten worden tijdens de start van de Week bekendgemaakt. Voor meer informatie: www.weekvandegroenetuin.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.