Wegens de KPMG Lentemarathon zijn aanstaande zondag (17 maart) enkele straten, waaronder delen van de Rembrandt- en de Amsterdamseweg,  voor verkeer afgesloten, voornamelijk tussen 09.00 en 16.00 uur.

De Lentemarathon, met start en finish in het Stadshart, omvat verschillende afstanden waarvoor routes zijn uitgezet langs voet- en fietspaden en doorgaande wegen.

Korte afsluitingen

Kruisingen langs de route zullen kortdurend (1 à 2 minuten per passage) worden afgesloten. De belangrijkste kruisingen die hierdoor beïnvloed worden, zijn: Groen van Prinstererlaan – Rembrandtweg; Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan; Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan; Amsterdamseweg – Parklaan; Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg

Langere Afsluitingen

 Een aantal wegen wordt voor langere tijd volledig of in één richting afgesloten, waaronder: Amsterdamseweg (tussen Sportpark Overburg en Laan Nieuwer Amstel) – afsluiting in 1 richting van Zuid naar Noord; Molenweg aansluiting Amsterdamseweg;  vanuit de wijk kan wel de Molenweg in- en uit gereden worden; Keerpuntweg – volledige afsluiting (uitgezonderd lijnbussen en nood-/hulpdiensten); Groenelaan (tussen Gondel en Seine) – afsluiting in 1 richting. Additioneel zullen de Rembrandtweg, Nieuwe Karselaan, Oude Karselaan, Kazernepad, Nesserlaan, en Amsteldijk Zuid gedurende de dag afgesloten zijn.

Maatregelen

 Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang, evenals Connexxion bussen, met uitzondering van de Groenelaan vanaf de Gondel richting Sportlaan. Connexxion zal een aangepaste route volgen. Fietsers zullen beperkingen ondervinden op diverse fietspaden, met name in het Amsterdamse Bos en langs de Amsterdamseweg. Voetgangers ervaren minimale of geen beperkingen. Er worden Verkeersregelaars ingezet op alle belangrijke kruispunten, fietspaden en in- en uitritten van wijken.

De organisatoren adviseren weggebruikers rekening te houden met mogelijke vertragingen en, indien mogelijk, alternatieve routes te kiezen.  Mensen die vragen hebben over de afsluitingen kunnen contact opnemen via het e-mailadres info@lentemarathon.nl of via het nummer 0613964442. Meer informatie over het evenement: www.lentemarathon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.