De gemeente houdt op zaterdag 9 november van 11.00-16.00 uur een informatiemarkt in AnnA (de voormalige Annakerk) aan de Amsterdamseweg 22. Het is een  ‘Doe-het-duurzaam markt’ en gaat dus over duurzaamheid. De markt biedt inwoners de kans om kennis te maken met diverse duurzame producten en initiatieven. Er worden ook twee workshops gehouden en weervrouw Helga van Leur praat om 13.30 uur met wethouder Floor Gordon over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Dat het reclame voor duurzaamheid en klimaatbescherming is, staat dus buiten kijf.

Subsidies

Wethouder Floor Gordon heeft die ook in haar portefeuille en vorig jaar was de markt volgens haar een succes. De markt biedt we dus informatie voor iedereen die wil verduurzamen. Volgens Gordon kan men er informatie krijgen over energiebesparing, klimaatbestendige oplossingen voor de leefomgeving en grotere duurzaamheidsmaatregelen, zoals de aanschaf van een warmtepomp of aanleg van een groene gevel. “We geven ook informatie over de subsidieregelingen,” zegt zij.

Ook huurders

De informatiemarkt is bedoeld voor woningeigenaren, VvE’s en huurders. Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een muntje voor een gratis drankje. Op de markt zijn medewerkers van het Energieloket Amstelveen, Energiecoaches, BelKlus en de gemeente aanwezig. De gemeente informeert, behalve over subsidieregelingen, ook over o.a. de regentonnenactie. Verder zijn er verschillende kramen te vinden, zoals die van een isolatiebedrijf, een warmtepompleverancier, een bouwmarkt met duurzame producten, een leverancier van groene daken en lokale lifestyle aanbieders.

Workshops 

Daarnaast zijn er op de eerste verdieping van ANNA Amstelveen twee workshops. Om 11.30 tot 12.15 uur is de glasisolatie aan de beurt (isolerend glas met informatie over HR++-, triple- en geluidwerend glas) en om 13.30 tot 14.15 uur gaat het over warmtepompen, waarbij deelnemers meer te weten komen over het verwarmen van de woning.

Meer informatie en naar de volledige lijst met deelnemers op www.amstelveen.nl/doe-het-duurzaam-markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.