Ter gelegenheid van de nu één jaar durende oorlog in Gaza hebben diverse raadsleden hun steun aan Israël betuigd. Amstelveen heeft een grote gemeenschap met wortels in Israël en het Midden-Oosten, vinden zij. “De aanslagen van 7 oktober 2023 hebben velen geschokt”, zeggen de raadsleden.

Van de coalitiepartijen ontbraken de PvdA en D66. De andere fracties in de coalitie VVD en Goed voor Amstelveen waren wel vertegenwoordigd.

VVD achter Joden

Van de VVD, de grootste fractie in de gemeenteraad, liet zes van de acht fractieleden zich op de foto zetten, ten teken dat zij achter de Joodse staat staan. Verder waren de fracties van Goed voor Amstelveen (GVA), Actief voor Amstelveen (AVA) en de ChristenUnie vertegenwoordigd op de foto.

Alle de gefografeerde raadsleden vinden het goed dat na de terroristische aanslagen door Hamas het college van B en W de Israëlische vlag op het raadhuis heeft gehesen om haar betrokkenheid te tonen bij de slachtoffers en familie en vrienden in Amstelveen. Veel andere gemeenten durfden dat niet aan. “Velen zijn direct of indirect getroffen door de verschrikkelijke aanslagen en de daaropvolgende oorlog,” zeggen de raadsleden.

Laat gijzelaars vrij

Een aantal leden van de gemeenteraad van Amstelveen willen speciaal vandaag hun medeleven tonen.” Vandaag zijn zij in gedachten bij de slachtoffers, de gijzelaars en hun familie en vrienden. Zij hopen dat de gijzelaars snel worden vrijgelaten en er zo snel mogelijk een einde aan de oorlog komt.”

‘Geen donder’

Overigens verweet oud-wethouder van Amsterdam Rob Oudkerk de hedendaagse burgemeester Femke Halsema (GL) en vijftien andere eerste burgers “geen donder ethisch besef in hun lijf te hebben” door uitgerekend op 7 oktober pro-Palestina demonstraties toe te laten op stations. Oudkerk zei dat op tv SBS6. Hij was destijds degene die het Amstelveense gemeentebestuur bijstond om het zorgstelsel te introduceren, toen het Rijk dat – zonder de nodige geldelijke vergoeding – bij gemeenten over de schutting gooide.

Onderschrift bij foto: Amstelveense gemeenteraadsleden v.l.n.r. Jacqueline Höcker (GVA), Jet Smit, Menno van Leeuwen  (beiden VVD), Michel Becker, Gonnie van Rietschoten (beiden AVA), Kees Noomen, Bas Zwart, Arjan Gerritsen, Femke Lagerveld (allen VVD) en Henk Stoffels (CU).

6 REACTIES

  1. Ik sta achter vrede en niet achter een willekeurige partij die uit wraak duizenden mensen ombrengt. Dus weg met bovenstaand zooitje die het prima vindt dat 30.000 plus Palestijnen worden omgebracht. Omgekeerd geldt het natuurlijk net zo hard.

  2. Inmiddels zijn ruim 41.000 Palestijnen en hun kinderen vermoord, de vermoorde Libanese burgers nog niet meegerekend. Kennelijk worden die allemaal niet als volwaardige mensen beschouwd door een deel van de Amstelveense eigen-volk-eerst-vertegenwoordiging.

    Wat het genocidale Israël betreft, komt er pas een einde aan deze al honderd jaar durende oorlog tegen de oorspronkelijke bewoners van Palestina als die allemaal zijn vermoord, verdreven of onderworpen tot een slaafs bestaan als onderbetaalde arbeidskrachten voor het heersersvolk.

  3. Dat Rob Oudkerk durft te zeggen dat Femke Halsema en vijftien andere burgemeesters ‘geen donder ethisch besef in hun lijf hebben’ laat maar weer eens zien dat hij niet weet wat ethiek betekent. Die man is schaamteloos. Hij had er op deze foto nog wel bij gekund.

  4. Volledig mee eens, misselijkmakend volk dit praten over ethiek terwijl ze al 100jaren dag en nacht palestijnen de-humaniseren martelen opsluiten zonder enige aanklacht en niet anders behandelen dan hitler en andere gelijk de joden behandelden
    Ja zeker feiten zijn feiten, net als dat de idf idiot defence force hun eigen burgers doodschoot onder hun eigen wet die dag
    Mensen zijn zo sneu en onwetend, denken dat joden zielig zijn en onderdrukt? Zijn ze geweest idd door christelijke onderdrukkers incl heel europa die de joden eeuwen lang als uitschot behandelde integendeel tot moslimlanden die de joden altijd hebben beschermt! FEIT !
    Gemeenteraad van Amstelveen; blijf je handjes maar ophouden voor die paar centjes vanuit het cidi en de terroristische zionisten ! Onthoud dit; feiten zijn feiten en dit nieuws is misselijkmakend ! En ja ik ben tegen onschuldige slachtoffers met name de 10tallen duizenden palestijnen, libanezen, syriers en ga zo maar door gedood door het westen hypocriet is het westen maar spijt komt achteraf en dat gaan ze nog meemaken

  5. Het Israëlische leger was inderdaad al weken op de hoogte van de oefeningen en voorbereidingen voor een grootscheepse gevangenisuitbraak die op 7 oktober plaatsvond. Observaties en waarschuwingen van de bewakers van grensposten rondom Gaza werden echter genegeerd of veronachtzaamd. Dat was bewust beleid. Israël heeft die gewelddadige uitbraak uitgelokt door het leger juist weg te halen van het hek om Gaza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.