AmstelveenSport (AS) kijkt terug op een ‘geweldige’ Nationale Sportweek, die overigens lokaal werd gehouden, omdat NOC-NSF het af liet weten wegens de Olympische Spelen. Maar van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september waren er plaatselijk tal van sportactiviteiten.

De sportweek ging zonnig van start in het Broersepark, waar wethouder sportwethouder Herbert Raat de feestelijke opening verrichtte tijdens een Jeu de Boules wedstrijd. Een ontspannen en sportieve middag die de toon zette voor de rest van de week, zegt AS.

Weerbaarheid

Zaterdag 21 september stond het Oude Dorp geheel in het teken van de Denksportdag, waar schakers, puzzelaars en liefhebbers van denkspelletjes samen kwamen om hun hersenen aan het werk te zetten. En zondag vond Meerkamp Experience plaats. Tijdens de Weerbaarheidsdag op dinsdag 24 september maakten scholieren aan de Noordelijke Poeloever kennis met Defensie en de politie. Ze kregen de kans om hun grenzen te verleggen en te ervaren hoe belangrijk samenwerking en doorzettingsvermogen zijn.

Scholen

Tijdens een speciale bijeenkomst op woensdag 25 september ontmoetten meer dan 100 sporttalenten van Amstelveense scholen en scholen uit de regio elkaar. De leerlingen kregen de kans om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Olympisch hockeykampioen Felice Albers haar persoonlijke verhaal en inspireerde de talenten met haar ervaringen over het combineren van topsport met een opleiding.

Boksen

Op zaterdag 28 september vond de Zelfverdedigingsdag in de Ben Goudsmithal plaats. Onder leiding van Amstelveense vechtsportverenigingen kregen deelnemers de kans om zichzelf uit te dagen in boksen, WingTsun, Escrima en Capoeira. Sportwethouder Herbert Raat opende de dag in de boksring samen met Nederlands bokskampioen Barry Groenteman.

 Verenigingen

Gedurende de tien dagen, die de Nationale Sportweek duurde, stelden verschillende sportverenigingen hun deuren open voor publiek. Er kon bijvoorbeeld onbeperkt deelgenomen worden aan verschillende danslessen, hielden de watersportvereniging en de manage open middagen en was er bij de honkbalvereniging was er een speciale clinic met een Nederlands international. Zondag 29 september was de grote finale met Amstelveen on Wheels op het Stadsplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.