Omdat de lokale zender RTV Amstelveen en het provinciale NH Media meer tijd nodig hebben om hun samenwerking vast te leggen, stelt moet de gemeenteraad een advies over de licentie voor een plaatselijke omroep uitstellen tot september. De raad zou eerst een voorstel van B&W behandelen in juni, maar de omroeppartijen zijn nog niet klaar. In een brief aan de gemeenteraad schrijft wethouder Rob Ellermeijer dat de overeenkomst van de partijen een wezenlijk onderdeel van het voorstel zal uitmaken.

De wethouder verwacht een betere kwaliteit van de nieuwsvoorziening via de lokale omroep door de samenwerking. Overigens  zal daar vrijwel zeker ook meer geld geen gaan dan de 85 mille die RTVA nu jaarlijks krijgt, afgezien van de extra bedragen waarmee de gemeente steeds  opnieuw over de brug kwam als RTVA te ver in de rode cijfers dreigde te komen.

Beter

Vermoedelijk  wordt in de toekomst minimaal een kwart miljoen voor de plaatselijke zender uitgetrokken. Gezien de verbetering van de nieuwsvoorziening die de wethouder op het oog heeft, vindt hij dat zorgvuldigheid voor snelheid moet gaan.

Intussen zal bij het Commissariaat voor de media in Hilversum weg uitstel van het advies moeten  worden aangevraagd, want eigenlijk had het daar al uiterlijk 1 juli binnen moeten zijn. Het commissariaat heeft nog niet gereageerd, maar zodra zijn dat doet zal het aan de gemeenteraad worden doorgestuurd. Voor het eerste halfjaar van 2019 ontvangt RTVA vast zestig mille. De gemeente vindt dat met de nieuwe aanpak de lokale zender ‘hoogwaardig nieuws’ doorgeeft.

3 REACTIES

  1. De gemeente weet toch al jaaaaren dat op 24 augustus 2019 de uitzendlicentie vna RTV Amstelveen afloopt. Dat is toch geen nieuws? Commerciele partijen en burgers moeten zich ook aan de regels houden. Kortom RTV Amstelveen gaat op 25 augustus uit de lucht of is vanaf dan een illegale zender?

    Als het Commissariaat voor de Media die de uitzendlicentie afgeeft, de regels naleeft is dat de consequentie.

  2. Houd toch eindelijk eens op met die RTV-A! Dat was nooit wat en het wordt nooit wat. Een doodgeboren kind, een gedrocht van vriendjespolitiek, cliëntelisme en patronage, een toonbeeld van amateurisme en hobbyisme, een aanfluiting, een bodemloze put en een uitzichtloze propositie. Kap ermee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.