Omdat zij zaterdag (5 maart) haar honderdste verjaardag vierde, ging burgemeester Tjapko Poppens op bezoek bij mevrouw (een voornaam of voorletters heeft zij volgens de gemeente niet) Vogel-Salentijn.

Zij is de dochter van Kees Salentijn, de bekende uitbater van de foyer in het oorspronkelijke wijkgebouw van de Hervormde Kerk de Bosrand aan de Amsterdamseweg.

Conferentie

Daar trad ooit Wim Sonneveld op, waaruit zijn conference ‘De Kroketten” ontstond. Kees sprak ooit in een interview met het toen nog bestaande Amstelveens Weekblad de gedenkwaardige woorden uit: “Nee, het waren geen kroketten, het waren ballen gehakt.” Sonneveld maakte ervan dat hij in Amstelveen optrad voor de vereniging ‘Nut van het Algemeen’ en niemand meer de kroketten lustte nadat een arts lichtbeelden van zweren bij een lezing daarover had vertoond. Hij verzorgde later ook incasso voor het AW.

In Bosrand traden ook Simon Carmiggelt en Annie M.G. Schmidt op. In de zestiger jaren werd het een horecanering van het duo Brinkhorst en Van Wijk en vloog het in de brand. Op de locatie kwam een Taiwanees restaurant, dat eenmaal per jaar voor ouderen een gratis maaltijd verzorgde

Mevrouw Vogel-Salentijn woont tegenwoordig in Huis aan de Poel.

1 COMMENT

  1. Gefeliciteerd mevr. Salentijn!
    In dat theater ben ik als kind ook vele malen geweest bij de revue van het Balkanorkest olv de hr. Broertjes. Hij maakt er altijd een hele show van met zijn steeds kleiner wordende violen. Mijn moeder speelde daarin gitaar. Naderhand heeft zij nog vele mensen gitaar leren spelen die tot dat orkest wilden toetreden. In die hoedanigheid heeft zij menige Amstelvener de grondbeginselen van de gitaar bij gebracht, want in die tijd waande menige jongere zich nog een Jimmy Hendrix of een Bob Dylan. 😂😂😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.