Het boven de bibliotheek aan het Stadsplein gevestigde informatiecentrum ‘Amstelveen InZicht’, dat enkele middagen in de week open is en informatie biedt over o.a. de A9 en de (komende) restauraties van het Stadshart, wordt nu tijdelijk gesloten voor een verbouwing. In november gaat het weer open.

Volgens de gemeente krijgt het de komende periode een metamorfose.

Sinds 2017

In 2017 werd het centrum geopend om inwoners van de stad en andere geïnteresseerden mee te nemen in de (toekomstige) ontwikkelingen van de Amstelveenlijn, de A9 en het Stadshart. Foto’s, filmpjes, presentaties en allerlei andere informatie over de werkzaamheden zijn er te vinden. De afgelopen zeven jaar is er veel gebeurd. De Amstelveenlijn is bijvoorbeeld klaar en werkzaamheden aan de A9 en het Stadshart zijn in volle gang. Om mee te gaan met deze ontwikkelingen, krijgt ‘Amstelveen InZicht’ een complete metamorfose zodat het centrum weer up to date is ‘en jaren mee kan’, zegt de gemeente. Het ziet er dus niet naar uit dat de werkzaamheden aan de A9 en het Stadshart snel voorbij zijn.

Openingstijden

 Om de update uit te kunnen voeren, is Amstelveen InZicht de komende weken (deels) gesloten. Van woensdag 25 september tot en met vrijdag 4 oktober en van woensdag 21 oktober tot en met donderdag 7 november is het centrum alleen geopend voor vragen bij de entree. Het tentoonstellingsgedeelte is dicht. Van woensdag 10 tot en met vrijdag 18 oktober is het centrum geheel gesloten.

 Feestelijke opening

In november wordt het vernieuwde Amstelveen InZicht feestelijk geopend. Op dit moment al het van woensdag- tot en met vrijdagmiddag (12.00 tot 17.00 uur) open en elke eerste zaterdagmiddag van de maand. Het uitkijkpunt, onderdeel van het bezoekerscentrum en gevestigd langs het Kazernepad aan de zuidkant van de A9, kent dezelfde openingstijden als het bezoekerscentrum.

1 REACTIE

  1. Hoeveel bezoekers heeft dat InZicht eigenlijk? Ik zie er nooit iemand. De paar keer dat ik een gerichte vraag had, was er niemand die daarop een antwoord kon geven.

    Weggegooid geld, net als die hele A9-operatie. Niet meer van deze tijd. Daar had een spoorlijn Almere – Schiphol moeten komen ipv nóg meer asfalt voor nóg meer particulier autoverkeer.

    A9veen is een passender naam voor deze stad:

    https://photos.app.goo.gl/ZVZrQ9pzu12ch3k19

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.