Burgemeester Tjapko Poppens blijkt donderdag een bezoek aan het Amstelland Ziekenhuis te hebben gebracht. Media werden achteraf in een zogenaamd persbericht met foto op de hoogte gesteld. Hij liet zich rondleiden door uitsluitend de directie en managers vlak daaronder. 

Dus traden aan Sophia de Rooij en Paul Rotering van de Raad van Bestuur, Christel Bank, manager acute en intensieve zorg. en chirurg Ariën Stigter. Via de Spoed Eisende Hulp (SEH) en de Intensieve Care (IC) eindigde de rondleiding in de sluis van de covid-afdeling, meldt het persbericht van de gemeente.

 Flexibel

Christel Bank legde uit dat het ziekenhuis de IC deze zomer heeft aangepast en niet meer te werken met één geïsoleerde covid-afdeling, maar met een covid-sluis per drie kamers.

“Hierdoor kunnen verpleegkundigen flexibel wisselen van werkveld zodra dat nodig is en blijft de IC, bij toenemende intensieve covid-zorg, toegankelijk voor reguliere zorg,” zei ze.  “Verpleegkundigen worden daar op getraind, maar het omschakelen blijft zwaar.”

Geen bezoek

De burgemeester slaagde er in toch nog een verpleegkundige te spreken. Die zei: “Wat ik het zwaarste vind, is dat mensen geen bezoek kunnen ontvangen. Dat maken we goed met een dagelijks telefoontje of video bellen naar het thuisfront.” Bezoek op de covid-afdeling is moeilijk te organiseren, omdat de mankracht ontbreekt om dit goed te begeleiden. Bovendien blijft het besmettingsgevaar groot.

Volgens De Rooij blijft corona in de samenleving en Stigter pleitte voor een plan om covid in de zorg te normaliseren men daar niet steeds van golf op golf moeten acteren.

Foto (vlnr): Burgemeester Tjapko Poppens, Valentine Sanders, Sophia de Rooij, Gabrielle Alink, Ariën Stigter, Pieter Heidema en Christel Bank.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.