Op verzoek van de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat wethouder Rob Ellermeijer een onderzoek instellen naar mogelijke verzakkingen aan de geluidswal aan de zuidkant van de Beneluxbaan. 

Bewoners van de aan de aangrenzende Troubadour, Marketentster en Chirurgijn hebben bbA erop gewezen dat de geluidshinder van het autoverkeer toenam door diverse verzakkingen.

36 jaar oud

De wal is 36 jaar geleden aangelegd gelijk met de bouw van de wijk aan de zuidkant van de Beneluxbaan. Hiermee wilde men de bewoners  beschermen tegen geluidshinder van het autoverkeer op de Beneluxbaan.

De wal was van het begin af aan opgenomen in het ontwerp van de wijk. Namens bbA heeft Jacqueline Solleveld (foto) de wethouder gewezen op de klachten die zij ontving. Solleveld: “Goed dat de wethouder dit onderzoekt. Wij zien uit naar het resultaat”.

Hierbij speelt ook een rol, dat het (zware) verkeer op de Beneluxbaan veel intensiever is geworden. Een van de bewoners vertelde, dat het haar vooral was opgevallen, nadat zij was teruggekeerd van een paar maanden in het buitenland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.