Er komt waarschijnlijk een bioscoop achter de schouwburg in de cultuurstrip (foto amstelveenweb.com). Daarover zijn B&W in gesprek met bioscoopketen Pathé. Daarover moet dan, zoals eerder gezegd, in maart een concreet voorstel van de onderneming op tafel liggen.

Het is de bedoeling dat de ingang aan de voorkant komt en men via een trap in de, op een nu nog open terrein aan de Meander nieuw te bouwen, bios komt. Er zijn dan in feite twee bioscopen in het Stadshart, want ook Cinema Amstelveen als onderdeel van de schouwburg blijft bestaan.

Nieuwste films

Wethouder Herbert Raat van cultuur en Stadshart ziet daar geen concurrentie in en kunnen beide naast elkaar bestaan. “Het Stadshart wordt alleen een aantrekkelijker uitgaanscentrum”, zegt hij. “Dat zie je ook met de horeca. Als er meer restaurant en café in een gebied zijn, trekt dat gewoon meer publiek.”

De gemeente  is al lang in gesprek met de firma Pathé. Volgens Raat is het hoog tijd dat er nu meer duidelijkheid komt voor Amstelveners. “Of het gaat lukken weten wij nog niet”, zegt hij. Maar wat hem betreft moet er in elk geval een grotere bioscoop bij komen, waar de nieuwste films zijn te zien. Daarvoor moeten Amstelveense kinderen en hun ouders nu nog naar de ArenA Boulevard in het Amsterdamse Zuid-Oost. Net als die in Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel.

Auteursrecht

Overigens kreeg Cinema Amstelveen onlangs minder

Nieuwe stoel in Cinema

stoelen, maar wel mooiere, en meer comfort. Pathé zou eerst met een vestiging boven de bibliotheek komen, maar die sneuvelden omdat architect prof. ir. Hans Ruijssenaars van het pand rechten claimde, waardoor het niet ingrijpend kon worden verbouwd. De bioscoop maakt onderdeel uit van een groter plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Er zijn ook plannen voor een overdekt versplein.

 

1 REACTIE

  1. Eigenlijk best een goed idee van Raat. Pathé doet meer de blockbusters en de bios Amstelveen meer de filmhuisvertoningen. Zo bedien je 2 soorten publiek. De horeca zal hier ook meer mee gediend zijn, want ‘s avonds is het in het Stadshart vaak nog een dooie boel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.