Om aankomende pensioengerechtigden, uit de regio Amstelveen, goed voor te bereiden op hun nieuwe levensfase houdt verzekeraar Zwitserleven een PensioenAvond op 8 november (17.45 -20.45 uur). Daar vertellen experts meer over het komende pensioen en wat voor veranderingen dit met zich meebrengt. Zwitserleven-boegbeeld Chris Zegers geeft een presentatie.De avond valt in een Pensioen 3-daagse (van 6 tot en met 8 november). Op de avond komen de volgende vragen aan bod: Hoeveel pensioen ontvang ik straks? Wat betekent de verschuiving van de AOW-leeftijd voor mijn pensioen? Welke keuzes moet en kan ik maken bij de aankoop van pensioen? Wat zijn de gevolgen voor mij van de verhoging van de pensioenleeftijd naar 68 jaar?

Veranderen

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: “Na het pensioen gaat er behoorlijk wat veranderen. Een nieuwe levensfase roept ook altijd nieuwe vragen op. Die komen allemaal aan bod op de PensioenAvonden. Eén onderwerp wil ik daar alvast uitlichten. Veel Nederlanders weten namelijk niet dat zij met hun opgebouwde pensioenkapitaal ook elders hun pensioen kunnen aankopen. Het merendeel koopt zijn pensioen meestal ‘gewoon’ aan bij de verzekeraar waar het pensioen is opgebouwd. Dit terwijl het aankopen bij een andere verzekeraar kan leiden tot een stuk hoger pensioen. Het verschil kan in bepaalde gevallen oplopen tot wel 9%. Daardoor lopen pensioengerechtigden maandelijks soms wel tientallen euro’s mis. Belangrijk om te weten; we geven op de PensioenAvonden uitgebreide informatie, geen advies. Voor advies verwijzen wij  door naar de onafhankelijke adviseur.”

 Chris Zegers        
Naast experts van Zwitserleven is ook Zwitserleven-boegbeeld Chris Zegers weer aanwezig op de PensioenAvond. Vanuit zijn achtergrond als econoom geeft hij een lezing over het creëren van kansen en denken in mogelijkheden, gebaseerd op zijn ambitie om niet zozeer een succesvolle carrière te hebben als wel een rijk leven aan ervaringen en herinneringen. Chris Zegers sluit de PensioenAvond af op 8 november in Amstelveen, waar men wordt ontvangen met soep en broodjes.

www.zwitserleven.nl/pensioenavond

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.