“Informele bijpraatsessies”, heten ze. Elk half jaar willen B&W die houden met direct betrokkenen als het gaat om de bereikbaarheid van de binnenstad. Het zijn informele – maar blijkbaar geenszins openbare – meetings met bijvoorbeeld de horecaondernemers in het Stadshart. Die gesprekken, waarvan er al één in beslotenheid is geweest, bestaan dan naast de openbare informatieavonden die volgens B&W regelmatig gaan plaatsvinden.

De gemeente zegt de Amstelveners zo goed mogelijk te willen informeren over en voorbereiden op de bouwwerkzaamheden rond het Stadshart, de A9 en de Amstelveenlijn. Die gaan voor overlast zorgen, maar zijn naar haar mening nodig om de stad in de toekomst bereikbaar te houden. In die eerste besloten sessie werden de horecaondernemers rond het Stadsplein bijgepraat. Zij schijnen tegenover wethouder Herbert Raat (Stadshart) hun zorgen te hebben geuit over de gevolgen van de bouwplannen voor hun bereikbaarheid.

Energie

Raat meldt dat de gemeente aan een app werkt in de stijl van Rijkswaterstaat Actueel (voorheen de VanAnaarBeter) en aan een aparte website waarop te zien is waar er werkzaamheden zijn op de route. Volgens hem worden “alle betrokkenen” over de voorbereidingen geïnformeerd en er bij ingeschakeld. “Zoals energieleveranciers en Waternet, zodat we snel kunnen schakelen bij mogelijke incidenten.”

Communicatie

Het uiteindelijke doel is volgens de gemeente een stad die beter bereikbaar is door het toenemende wegverkeer dan nu. “In de tussentijd is het belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt met elkaar”, zei volgens een persbericht van de gemeente de wethouder tijdens de eerste bijpraatsessie. Hij vindt dat, als het goed gaat met hen, dat ook geldt voor Amstelveen.

Inzicht

Binnenkort gaat Raat samen met collega-wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) praten met de ondernemers van de markt. Wie als gewone inwoner meer wil weten over de bouwwerkzaamheden  kan naar het informatiecentrum InZicht, boven de bibliotheek aan het Stadsplein, dat drie middagen per week open is: Op woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 17.00 uur (donderdag tot 19.00 uur).  En daarnaast op elke 1e en 3e zaterdag van de maand, ook van 12.00 tot 17.00 uur.

Op de foto: Vikram Sharma (Bar Dixie), wethouder Herbert Raat, Ken Claes (Tokyo Ramen Iki), Arjan van Rijn (gemeente Amstelveen), Niels Righarts (stadscafé De Pannenkoek), Gaby Galstaun (BLVD) en Hans Gort (FEBO en voorzitter KHN Amstelland)

 

2 REACTIES

  1. Aha, dus als het goed gaat met de horeca, gaat het goed met Amstelveen. Ambtenaren en politici praten graag met horeca-exploitanten. En omgekeerd. In de gemeenteraad zitten dan ook een paar typische horeca-vertegenwoordigers.

    Praat eens met de bewoners, wethouder Raat. Beter nog: Luister eens wat beter naar ze.

    En die A9 wordt natuurlijk een ramp, in de nabije én verre toekomst.

  2. Ook in het Stadshart wegen wensen en belangen van horecabedrijven zwaarder dan die van de bewoners. Dat geldt niet alleen bij geluidsoverlast maar ook bij de inzameling van afval. Voor de horecabedrijven zijn er op het Stadsplein drie ondergrondse afvalcontainers beschikbaaar terwijl bewoners twee keer zo ver moeten lopen met hun volle vuilniszakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.