De strijd om de Ondernemer van het Jaar te worden barst voor de vierde keer los. Overigens zijn er vier verschillende categorieën aan die strijd verbonden en iedereen kan online melden welke hij of zij voor die prijs in aanmerking vindt komen. De gemeente organiseert de verkiezing samen met Ondernemersvereniging Amstelveen (OA), met steun van Koninklijke Horeca Amstelland en Retail Amstelveen.

Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken is voorzitter van de Jury. De 12.000 ondernemers in Amstelveen leveren volgens hem elk een eigen manier een bijdrage aan de lokale economie, de werkgelegenheid en leefbaarheid.

‘Mooie bedrijven’

“Als gemeentebestuur zijn wij trots op het ondernemerschap in Amstelveen”, zegt hij. Volgens hem laat de stad via de verkiezingen zien ‘welke mooie bedrijven’ de stad heeft. Voorzitter Rob van den Helder van de Ondernemersvereniging Amstelveen zegt dat men door een ondernemer aan te melden of zelf (als ondernemer) mee te doen een bijzondere waardering voor het ondernemerschap verkrijgt. “Met de verkiezing geven wij het Amstelveense MKB de waardering die het verdient”, vindt hij. “Maar ook stimuleren we ondernemers om zich te presenteren en hen aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap”.

Vier kansen

De verkiezing is voor deze editie iets gewijzigd. Er is onderscheid in vier categorieën (2 juryprijzen en 2 publieksprijzen).

De jury bepaalt uiteindelijk wie ‘De Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2024-2025’ wordt. Dat kan een MKB-bedrijf zijn met tot 250 medewerkers. Daarnaast wijst de jury ‘De Amstelveense Belofte van het Jaar 204-2025’ aan. Die prijs is weggelegd voor een ZZP’er of Startup.

Publieksprijzen zijn er voor de ‘Amstelveense Horecaondernemer van het Jaar 2024-2025’ en ‘Amstelveense Retailer van het Jaar 2024-2025’.

Genomineerden

Op vrijdag 15 november, de Dag van de Ondernemer, presenteren alle genomineerden zich, in de categorie de Amstelveense Ondernemer en de Amstelveense Belofte tijdens een openbaar evenement voor de jury, die in deze ‘voorverkiezing’ drie finalisten kiest per categorie op basis van pitches, verstrekte bedrijfsinformatie en een juryonderzoek. Vervolgens gaat de juryselectie van start en begint ook op 14 januari de campagne voor de publieksprijzen.

Grande Finale
Op 28 maart wordt de verkiezing besloten met een Grande Finale bij KPMG. Dan worden de Belofte van Amstelveen, de Publieksprijswinnaars en de ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2024-2025’ bekend gemaakt.

Aanmelden
Tot 1 oktober kan men zich opgeven als kandidaat of iemand voordragen via www.ovhj-amstelveen.nl.

Ook dit jaar kan de verkiezing rekenen op de steun van KPMG, de Loogman Groep, Rabobank Amstel en Vecht, Van Poelgeest en media partner Amstelveenz.

6 REACTIES

      • Ik heb het niet over úw taalfouten, mijnheer Bikker. Als ik daar aan zou moeten beginnen, heb ik er méér dan een dagtaak aan. Als oud-onderwijzer zou men meer van u mogen verwachten. Net zoals men meer zou mogen verwachten van lieden die zich uitgeven voor journalist. Dat is evenwel een niet beschermd beroep: iedere boerenlul mag zich journalist noemen. Met die ellende zitten we nu opgescheept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.