De rooms katholieke parochie Amstelland, die sinds kort de Heilige Mariaparochie heet en vijf kerklocaties heeft in (ook in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel), is van plan begin oktober een reis naar Lourdes te organiseren.

De reis is een vervolg op de vieringen op 9 april in de Urbanuskerk in Bovenkerk rond een reliek van de heilig verklaarde Bernadette Soubirous. Het bedevaartsoord Lourdes is volgens de katholieke Kerk ontstaan rond een reeks verschijningen van de maagd Maria aan Bernadette.

Saamhorigheid

Op 9 april kwamen honderden mensen uit de omgeving een kaarsje opsteken, namen deel aan de vele vieringen of maakten een kruisteken met het (gewijde) water. “Een prachtige dag, waar de sfeer van saamhorigheid aan alle kanten tastbaar was”, zegt de parochie. Toen ontstond ook het initiatief van de parochie uit een reis te organiseren naar Lourdes zelf. Van zondag 6 tot en met donderdag 10 oktober gaat men nu per vliegtuig naar Lourdes. “Daar hebben we een zorgvuldig samengesteld programma voor onze eigen groep”,  zeggen de organisatoren, die overigens laten weten dat er nog plaats is. Informatie: pastoor Eugène Jongerden (06-51265724), pastor D. Broersen (06-25021417) en mevrouw B. Stronkhorst (06-55792592). Op de website www.christoffelreizen.nl is onder reisnummer CR 240143 meer informatie te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.