AmstelveenSport, voorheen het Sportbedrijf, heeft in 2018 bijna een half miljoen euro (€ 470.000) verlies geleden. In de begroting over dat jaar was nog een winst voorzien. Het komt door ‘naweeën’ van de herstructurering, zeggen B&W in een brief aan de gemeenteraad. Met die transitie was in totaal € 770.000 gemoeid. Maar het gaat volgens hen hun beter. “Zonder deze last uit een voorgaand jaar had AmstelveenSport een resultaat van ruim € 300.000 gekend.”

De voorlopige resultaten over het eerste kwartaal 2019 wijzen ook op een winst. Dat geeft volgens de gemeente vertrouwen in de financiële weg naar boven. De gemeentelijke subsidie bedroeg vorig jaar € 3,1 miljoen, waarvan bijna zes ton voor sportstimulering. Voor verhuur van accommodaties kreeg de gemeente van het bedrijf ruim 1,6 miljoen.

Op woensdag 23 september wordt de Jaarrekening met de sportwoordvoerders van de raadsfracties besproken. Daar geven directeur en manager financiën van AmstelveenSport, dat onlangs van een stichting een BV werd, een toelichting op de cijfers.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.