Er zijn ook in Amstelveen politici die de krankzinnige gedachte aanhangen dat Nederland, wereldwijd een postzegel op de kaart, over moet op groene stroom om het klimaat te redden, terwijl men in Indonesië, bijvoorbeeld, nog nooit van afval scheiden heeft gehoord en men geen windmolen ziet. En in China en India men wekelijks kolencentrales opent. Ik vraag mij af waar die 30.000 mensen vandaag komen op de jaarlijkse ‘klimaattop’, waar naar het schijnt regeringsleiders koeien met goudens horen beloven aan de vooral activisten.

Natuurlijk willen Extinction Rebellion (XR) en alle andere voor het milieu op opkomende organisaties niet echt willen bereiken wat zij zeggen.

Wetenschap

Neem de directeur van XR, die aan het zogenaamde probleem een goed betaald baantje overhoudt. Dat geldt ook voor de andere betaalde en gesubsidieerde personeelsleden. Die danken hun baan aan een probleem, waarvan zij – bijvoorbeeld via media – steeds naar het volk communiceren hoe groot het wel is, en geenszins aan de oplossing ervan. Doctoren die het er niet mee eens zijn, al hebben zij wegens hun expertise in klimaatkunde de Nobelprijs gekregen, worden tot de ‘complotdenkers’ gerekend. Men houdt zich liever vast aan de 97% van de eens door een krant gesignaleerde wetenschappers (waarop overigens maat tien procent van hen reageerde en van wie verreweg de meesten niet gespecialiseerd zijn in het klimaat) en aan de gehandicapte Gretha uit Zweden, die en passant ook free Palestina activist is.

Amstelveen

Ook in Amstelveen loopt een fors deel van de gemeenteraad klakkeloos achter de EU en dus de Tweede Kamer aan. Kennelijk zonder na te denken. Hoewel er regionale organen zijn, met raden waarin ook de gemeenteraad mee mag praten liet bij mijn weten geen der zogenaamde ‘volksvertegenwoordigers’ zich uit over de in achtertuin Diemen te bouwen biomassacentrale, die alleen bomen kost en de meest CO2-uitstotende centrale is die er bestaat. Zelfs GroenLinks is daar nu achter, maar in de gemeenteraad blijft het stil. In Brussel heeft men bepaald dat biomassa voor ‘groene energie’ zorgt op gezag van Frans Timmermans en die is wel de leider van GroenLinks-PvdA. Dus blijft heel de gemeenteraad het er mee eens. Zo gaat dat nu eenmaal in de in de praktijk niet bestaande democratie.

9 REACTIES

  1. Wel een erg eenzijdige colomn van onze Johan, hoor. Hij praat hier over China en India die achter elkaar kolencentrales openen, maar hij vergeet er bij te vermelden dat in India op het platteland het gebruik van zonnepanelen behoorlijk is gegroeid, idem in China. Daarnaast begint hij weer over de “gehandicapte” Greta Thunberg. Ja , ze is wat autistisch maar dat was Montgomery ook en de held van de hr Bos Churchill had ADHD en had ook honderdduizenden mensen de dood in gejaagd en was ook een racist, waardoor hij een hongersnood in India heeft veroorzaakt.

    Wat betreft die biomassacentrale in Diemen geef ik Johan 100% gelijk. Daar heb ik de gehele gemeenteraad van SP t/m BvNL nog nooit over gehoord en al helemaal niet onze schijnheilige Floortje Tegelwip van D66.

    • Al worden op het platteland zonneweiden gevormd, ter wille van de zgn. groene stroom, het neemt niet weg dat de ene kolencentrale na de andere geopend moet worden. Overigens wil Amstelveen nog steeds over op elektriciteit, vooral voor het gemeentelijke wagenpark, zonder bij stil te staan dat al die zware batterijen een paradijs zijn voor de CO2-uitstoot en over dat die lithium batterijen een gevaar zijn voor ons, zoals laatst bleek bij 24 wagens op een schip die het ene na het andere waddeneiland langs voor. Ook daar hoor de niemand in Tweede Kamer of gemeenteraad over.

      • Zou het niet gewoon en en zijn. Als ik gewoon zie dat in het buurtje waar ik ben opgegroeid (KKP) op nagenoeg elk dak zonnepanelen liggen en ook hier in Waardhuizen, dan denk ik toch dat dat weer een paar % scheelt. Ook weet u dat aan dat probleem van die lithium druk gewerkt wordt. Plus u weet ook dat de uitstoot van een kolencentrale en een vuilverbrandingsoven tegenwoordig heel anders ligt dan 45 jaar geleden. Toen ik 45 jaar geleden als schoolmeester in Noord begon was 25% van mijn klas aan de puffers . Dat is nu al lang niet meer zo.

  2. Wij gaan niet over op energiebesparing, duurzaamheid, groene stroom, etc om de wereld te redden maar domweg omdat het MOET. Er is geen alternatief en dus geen keuze.

    Fossiele grondstoffen raken op en kunnen trouwens veel nuttiger worden gebruikt dan verbranden tbv kortstondige genoegens. Opwarming van het klimaat kan ook niet doorgaan, want de gevolgen daarvan zijn nu al niet meer dragelijk. Hetzelfde geldt voor verdere vervuiling van water, bodem en lucht.

    Dit werd ruim 50 jaar geleden al uitgebreid onderzocht, berekend en gewaarschuwd, maar ook toen beweerden politici, ondernemers en publicisten zoals Johan Bos dat het allemaal wel meeviel en dat er technische oplossingen gevonden zouden worden.

    En zo wordt het nog steeds van kwaad tot erger en zullen alleen steeds ernstiger crises de mensheid tot matiging en duurzaamheid dwingen.

    Blauwdruk voor Overleving (1972):

    https://photos.app.goo.gl/4Y8NgAySTj3eJLvG9

    • Wat moet er nou als men de wereld niet wil redden? Van die 50 jaar weten wij al lang. Ik herinner mij nog dat spuitbussen als een gevaar werden gezien. Overigens geeft u geen antwoord op de toenemende vraag naar lithium batterijen, als wij zo nodig op elektriciteit over moeten.

  3. De wereld en de natuur blijven heus wel voortbestaan zónder mensen. Die hoeven dus niet gered te worden. De mensheid gaat het echter moeilijk krijgen als het welvarende deel doorgaat met verspillen van fossiele en andere grondstoffen, opwarming, vervuiling en bevolkingsgroei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.