Op 4 juli om 14:00 wordt op alle locaties van Amstelring de Pridevlag gehesen. Hiermee wordt de Pride periode voor de ouderenzorgorganisatie ingeluid. Het thema van Pride dit jaar is Together. Vanaf 4 juli gaat er langs bijna twintig Amstelring locaties een roze koffer rond om de locaties met elkaar te verbinden en op deze manier aandacht te geven aan inclusiviteit en het vieren van (seksuele en gender) diversiteit, zegt Amstelring. Daarbij is in Amstelveen verpleeghuis Groenelaan aangesloten.

De koffer bevat informatieve boeken en flyers over seksuele en genderdiversiteit, een podcast, roze films, een quiz, pride versiering en bootjes.

Pride-boot

Alle bewoners en bezoekers van Amstelring worden uitgedaagd het mooiste miniatuur Pride-bootje van Amsterdam en omstreken te maken om deel te nemen aan de botenverkiezing. “We merken dat het voor onze bewoners en bezoekers steeds zwaarder wordt de canalparade te bezoeken”, vertelt Frida Jager, coördinator Roze inloop. “Ondanks de speciaal afgezette kade, is het voor velen toch een drempel de drukke stad in te gaan. Daarom hebben we op ludieke manier deze parade in het leven geroepen.”

Homovriendelijk

Amstelring is een grote ouderenzorgorganisatie met onder andere verpleeghuizen, Dagbesteding, Wijkzorg en Thuisbegeleiding. Meerdere huizen en de dagbesteding dragen met trots de roze loper. Het keurmerk voor het waarborgen van seksuele diversiteit en homovriendelijke zorg. Meedoen aan de Pride en uitdragen waar de organisatie voor staat, middels het hijsen van de Pride vlag, is daarin volgens de zorginstelling een belangrijk onderdeel.  Het hijsen van de Pride vlag laat naar haar mening zien dat Amstelring ‘een diverse en inclusieve organisatie’ is. En dat zij vooral solidair wil zijn met bewoners, bezoekers, medewerkers en buurtbewoners.  “Niet alleen om aan de buitenwereld te laten zien dat we een diverse en inclusieve organisatie zijn, maar vooral voor onze kwetsbare bewoners en bezoekers, maar ook medewerkers”, zegt Jager. Volgens haar moet iedereen zich bij de instelling thuis voelen. “Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Oudere LHBTQIA+ers hebben tijdens hun leven vaak te maken gehad met uitsluiting, discriminatie en soms zelfs geweld. Wanneer je fysiek afhankelijk wordt, kan dit voor mensen heel beangstigend zijn en zelfs lijden tot het terug gaan in de kast.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.