Zonder de media te waarschuwen overhandigden wethouder Adam Elzakalai (Wonen) en Dennis Wedding van Amvest dinsdag symbolisch de eerste sleutel aan het stel Casper en Frederique in gebouw Barcelona, onderdeel van het bouwproject Olympiade aan de Startbaan, dat voorziet in 552 woningen, waarvan 358 in de middeldure huurklasse en de rest is verkocht.  De wethouder was door Amvest uitgenodigd, vandaar geen media, al kwam de gemeente – al voelt zij niet gerechtigd media uit te nodigen – wel achteraf met een persbericht. Overigens zijn het 2, 3 en 4 kamerwoningen op een totale oppervlakte van 47 tot 89 vierkante meter. Er zijn in gebouw Barcelona 9 woonlagen en 110 appartementen gepland.

Wethouder Elzakalai zegt blij te zijn heel blij te zijn met het woningbouwproject. Het treft hem dat alle zeven gebouwen, die alle de namen dragen van wereldsteden waar Olympische Spelen waren, boven de parkeergarage staan, die men daardoor bijna niet ziet.

Kansen

Volgens hem brengt het toevoegen van de middeldure huurwoningen, waarvoor – afhankelijk van de omvang – men per maand van 1060 tot 1300 euro betaalt, dat er kansen zijn voor starters, huurders met sleutelberoepen en doorstromers vanuit een sociale huurwoning in Amstelveen. “Die laten ook weer woningen achter waardoor er weer wat doorstroming komt op de woningmarkt. Ook de koopwoningen in dit project zorgen voor doorstroming. Wij willen in de toekomst meer van dit soort projecten realiseren.”

Dennis Wedding van Amvestzegt dat het bedrijf de beoogde doelgroepen wist te bereiken. “We zijn blij dat het project geworden is hoe we het voor ogen hadden. Ook de inrichting van de tuinen is helemaal af. We hebben daarnaast een community manager die verantwoordelijk is voor de sociale cohesie en het ontzorgen van de bewoners. Ook zijn de gebouwen duurzaam door de WKO-installatie (warmte installatie die gebouwen verwarmt en koelt door middel van bodemenergie) en de zonnepanelen op het dak.”

Starters

Dertig procent van de huurwoningen is naar starters op de woningmarkt gegaan, tien procent naar doorstromers uit die een sociale huurwoning achterlaten en eveneens dertig procent naar huurders met sleutelberoepen. Dat zijn mensen die werken in de zorg, onderwijs of veiligheid, zoals de politie. Olympiade ligt tegenover de sportvelden van Amstelveen als volgens de gemeente ‘nieuwe, groene woonwijk’. Van de vier gebouwen Rome, Grenoble, Helsinki en Chamonix zijn alle appartementen al verkocht. De drie gebouwen Londen, Barcelona en Athene zijn nu ook gereed en verhuurd.

Foto-onderschrift: Wethouder Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest overhandigden symbolisch de eerste sleutel van het huurappartementenblok Barcelona aan huurders Casper en Frederique.

1 REACTIE

  1. Ik was ook zo’n persoon in een sleutelberoep. Te hoog salaris voor sociale sector en te weinig voor de vrije, want heel vaak wordt er niet bij verteld wat de servicekosten zijn. Indertijd betaalde ik net nog voor in de soc sector en daar kwam nog eens een 70% bij aan servicekosten en dat allemaal voor een hok van 45m2. Pas toen ik gedeeltelijk werd afgekeurd, kreeg ik een appartementje in de soc sector, een geluk bij een ongeluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.