Een van de fracties in de gemeenteraad, die van de lokale partij Goed voor Amstelveen (GVA), heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan B en W over restaurant ‘BijKlaasje’ dat 1 juli sluit. Van het vroegere zorgcentrum Brentano aan de Klaasje Zevensterstaat is nog één woontoren voor dementerenden over, omdat het nieuwe Brentano alle grond heeft verkocht. De rest van ouderenwoningen is in de vrije sector veranderd, waarvan de huurders zijn  gelokt door de aanwezigheid van een restaurant.

De huidige buurtbewoners zijn speciaal in Brentano komen wonen wegens de eetvoorzieningen en buurtbewoners, zegt de fractie. Vaste klanten nuttigen er (nog acht dagen) elke avond een maaltijd. Juist zij verkeren in de onzekerheid over of dat straks nog kan en waar. Om meer duidelijkheid te verschaffen, heeft fractievoorzitter Jacqueline Höcker (foto) van Goed voor Amstelveen nu vragen gesteld.

Communicatie   

Zij wil weten wat het college van Burgemeester en Wethouders kan doen om de (buurt)bewoners, die in een isolement raken, en wat het betekent dat Participe voor het eten is ingeschakeld voor in elk geval alternatieve eetvoorzieningen en ondersteuning. Goed voor Amstelveen vraagt ook naar de redenen voor de transformatie naar een wijkcentrum onder het beheer van Participe en hoe de gemeente ervoor zorgt dat ouderen door het wegvallen van het restaurant niet in een isolement raken. Overigens wil GVA ook weten wat de beleidsmatige overweging er voor is geweest dat welzijnsinstelling Participe Amstelland het beheer van het restaurant overneemt daar die in wijkcentra geen dagelijkse maaltijden verstrekt. Ook de communicatie naar de bewoners is slecht geweest over de eetvoorzieningen, constateert GVA en zij vraagt waarom die niet duidelijker kon.

Plannen

De fractie wil ook van B en W weten of er plannen zijn voor vervoer naar een alternatieve eetvoorziening, bijvoorbeeld de Brentano-vestingen Nieuw Vredeveld of Huis aan de Poel. “Wat zijn de langetermijnplannen van de gemeente om ten aanzien van het risico van ondervoeding te voorzien in de behoeften van de oudere bevolking t.a.v. de sociale eetvoorzieningen in Amstelveen?”, vraagt Goed voor Amstelveen en wat de financiële gevolgen zijn voor zowel de gemeente als de omwonenden, als Participe de eetvoorzieningen overneemt. De omwonenden weten niet beter als dat ‘BijKlaasje’ per 1 juli sluit, maar Goed voor Amstelveen vraagt nu naar de ‘tijdlijn’ voor de volledige transformatie van het restaurant en hoe daar de bewoners daarbij worden betrokken.

3 REACTIES

  1. Een hele goede motie van mevr. Höcker, want dat interesseert VVD&D66 namelijk geen bal; vereenzaming/ondervoeding ( wat zelfs in verpleegtehuizen voorkomt) van ouderen! En dit zijn dan nog mensen die nog wat geld hebben , kun je nagaan hoe het is met mensen die afhankelijk zijn van de soc sector. Die mogen zeker verrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.