De theaterthriller ‘Judas’, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder is vrijdag 7 en zaterdag 8 december (20.00 uur) te zien in Schouwburg Amstelveen. Met onder anderen Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. FOTO: Bob Bronshoff

Dertig jaar lang terroriseerde crimineel Willem Holleeder volgens het stuk en het boek zijn familie. Om dit te stoppen hebben zijn zussen Astrid en Sonja hem verraden door belastende verklaringen af te leggen. Dat komt hen duur te staan.

Bestseller

Foto: Bob Bronshoff

In het boek doet Astrid Holleeder haar verhaal, als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Die aanpak leverde een onthutsend portret op van het gezin waarin ze opgroeide en de dagelijkse angst waarmee het leeft. Een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Het verhaal

Foto: Mark Engelen

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang afperste en bedreigde. In 2013 deden de zussen wat niemand voor mogelijk houdt: Ze stonden op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven legden ze belastende verklaringen af en namen in het geheim gesprekken op. Op een indringende manier, vanuit het perspectief van de twee zussen, moeder en nichtje werd duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man. De beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt is voelbaar

Theateragenda

Woensdag 28 november staat cabaretier Erik van Muiswinkel in de Grote Zaal. In de Kleine Zaal is Spijkers te zien met zijn concert Spijkers II. Donderdag 29 november is het tijd voor het toneelstuk Buik (Aaf Brandt Corstius) en voor The story of the Dubliners – Seven Drunken Nights. Op vrijdag 30 november brengt Kirsten van Teijn haar cabaretshow Nobel in de Kleine Zaal. In de Grote Zaal is de komedie Troost & Zonen van Theatergroep Suburbia te zien. Zaterdag 1 december staat de vrolijke kindervoorstelling Tante houdt niet van Sinterklaas (3+) op het programma en op dinsdag 4 december staat cabaretier René van Meurs met zijn reprise Ik beloof niks in de Kleine Zaal.

Voor meer informatie en het bestellen van entreebewijzen: www.schouwburgamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.