Bij presentatie van  de facsimile-editie van de schetsboeken van Vincent van Gogh bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg spreekt Coen Sligting, die van het begin af bij het project was betrokken. Stadsdichter Matthijs den Hollander draagt enkele gedichten voor. De presentatie begint om 20.00 uur.

Matthijs den Hollander

Het is een project van Van Gogh Museum Enterprises in samenwerking met Uitgeverij Komma. De vier enig overgebleven schetsboeken van Van Gogh zijn in het bezit van het museum maar zullen vanwege hun kwetsbaarheid niet meer publiekelijk getoond worden. Om die reden heeft het museum besloten van deze vier schetsboeken, die in de periode 1884-1890 gebruikt zijn, drie cahiers, enkele losse schetsen en een brief als facsimile’s in een gelimiteerde oplage uit te laten geven door Uitgeverij Komma.

Dichterbij

De schetsboeken van Van Gogh weerspiegelen de ontwikkeling van zijn talent en geven een intieme blik in zijn manier van werken. “Door de schetsboeken te bestuderen kijk je bijna over de schouder van Van Gogh mee: dichter bij de kunstenaar kun je haast niet komen”, zegt directeur Alex Rüger van het Van Gogh Museum.

Sligting geeft tekst en uitleg over de uitgave, die in een eenmalige oplage van 1000 genummerde exemplaren verschijnt. Tot 30 november geldt een intekenprijs van € 4.950,00 (daarna € 5.750,00).

Aanmelden voor de presentatie via boekhandelblankevoort@planet.nl, of telefonisch op 020 6455694. Entree: € 7,50.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.