Op donderdag 13 juni (19.45 uur) is er een zogeheten ‘Amstelveen Triënnale Talk’ in Platform C aan het Stadsplein. Die gaat over Kunst in de openbare ruimte en de kracht daarvan te ontdekken. De toegang is gratis maar moet zich wel opgeven via amstelveen-triennale.nl.

Deze avond wordt georganiseerd als onderdeel van de Amstelveen Triënnale.

Mogelijkheden

Kunsthistorica Margitte Verwoerdt leidt een gesprek met Theo Tegelaers, expert op het gebied van kunst in de openbare ruimte, en de aan de triënnale deelnemende kunstenaars Irene Brok en Mehdi Mashayekhi. Er komen onderwerpen aan de orde als welke mogelijkheden en obstakels kunstenaars tegenkomen en hoe kunst mensen kan verbinden in de stedelijke omgeving.

Design

Theo Tegelaers is bestuurslid en curator bij TAAK, voormalig directeur van W139, en heeft gewerkt voor Rijksbouwmeester, De Appel en SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte). Hij ontwikkelde kunstprojecten in diverse gebieden en werkte samen met kunstenaars zoals Simon Starling, Fiona Tan en Thomas Saraceno.

Mehdi Mashayekhi behaalde een bachelor in toegepaste scheikunde in Teheran en studeerde design aan ArtEZ in Arnhem. Hij verwerkt maatschappelijke problemen in experimentele materialen en vertaalt deze naar objecten, waarbij hij hightech technieken gebruikt voor abstracte kleding, designen kunstobjecten.

Muurschildering

Irene Brok studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie na psychologie in Amsterdam en Utrecht. Ze gebruikt verschillende media zoals schilderen, tekenen, sculptuur en tekst om verbindingen te leggen tussen het visuele, het sensitieve en de taal. Haar installaties, zoals de muurschildering Onderwegdromen in het busstation van Amstelveen, onthullen onzichtbare dynamieken en creëren ruimte voor vragen en verwondering.

Margitte Verwoerdt is kunsthistorica, adviseur en curator. Haar specialismen omvatten onder andere moderne en hedendaagse kunst, street-art en fotografie.

De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse manifestatie waarin professionele beeldende kunstenaars in Amstelveen een podium krijgen. Sinds 1998 wordt dit evenement georganiseerd door het Cobra Museum in samenwerking met Museum JAN en Platform C.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.