Omdat de gemeente nu zestig jaar Amstelveen heet en voorheen onder de naam Nieuwer-Amstel bekend werd, zijn er dus veel feesten gepland.  De gemeente zegt dat die evenementen inwoners ‘met elkaar en met de stad’ zullen verbinden.

Er ligt een zomer en najaar vol culturele, sociale en sportieve activiteiten op de diverse wijken te wachten, waarvan de aftrap plaatsvindt op zaterdag 15 juni op het Stadsplein, tijdens Amstelveen Beach.

Herauten

Vooral na de oorlog maakte Nieuwer-Amstel een explosieve groei door en ontstonden er meerdere kernen. Amstelveen, gelegen aan de Poel, was in 1964 de grootste en meest bekende. Daarom besloot de gemeenteraad in 1963 om de naam te veranderen in Amstelveen. De nieuwe naam werd groots aangekondigd. Een stoet herauten te paard – middeleeuwse boodschappers en omroepers – voorafgegaan door een politieauto trok door de stad met de boodschap: “De burgemeester zegt u heden, Nieuwer-Amstel is verleden, Amstelveen heet nu dit oord, zegt het voort, zegt het voort” (foto).

Groei

In 60 jaar groeide Amstelveen tot internationale en volgens de gemeente ook culturele stad die het nu is. Het inwonertal groeide van 50.000 tot circa 95.000. Burgemeester Tjapko Poppens en sport- en cultuurwethouder Herbert Raat zeggen dat ontmoeting in de feestelijkheden centraal staat rond ‘60 jaar Amstelveen.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit: 15 juni: Kick-off 60 jaar Amstelveen tijdens Amstelveen Beach op het Stadsplein; zaterdag 7 september: Klassiek concert van het Noord-Hollands Jeugd Orkest (NHJO) in de Schouwburg en een concert van de Amstelveense Giovanca en Friends in P60; er zijn die dag ook optredens, een speurtocht en traktaties gepland; van 1 juli – 28 september worden diverse wijkfeesten georganiseerd en voor elke wijk is geld beschikbaar voor een buurtfeest met een cultureel of sportief karakter; in september en oktober: Amstelveen Young Rebels Project, een mode-evenement georganiseerd door jongeren in samenwerking met Jongerenwerk Amstelveen en Lab-C; 9 – 13 oktober: LOCO-festival, een cultureel meerdaags evenement met een sportief tintje op acht culturele locaties in Amstelveen; vrijdag 8 november: diner voor 60-jarige geboren en getogen Amstelveners in ANNA. Voor de meest actuele informatie: www.visitamstelveen.nl/60-jaar-Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.