Wethouder Floor Gordon (Groen en Duurzaamheid) heeft een nieuw ‘Bomenplan’, waarvoor zij de hulp inwoners nodig heeft. De wethouder nodigt hen namelijk uit voor een wandeling of een digitale enquête in te vullen (of beide). De eerste wandeling wordt op dinsdag 11 juni om 19.00 uur gehouden en start bij bushalte Groenhof, naast het winkelcentrum.

Gordon wil de ‘kernkwaliteit’ van het als groene stad gepromote Amstelveen behouden en versterken.

Denk mee

In het nieuwe Bomenplan brengt de gemeente het bestand van circa 36.500 bomen in kaart. “Ook staat er in hoe we deze bomen beheren, behouden en beschermen,” zegt de wethouder. Volgens haar hoort de gemeente graag wat inwoners belangrijk vinden in het Bomenplan. “Dus ik hoop dat zoveel mogelijk Amstelveners hun mening laten horen”, zegt Gordon.

Meedenken over het nieuwe Bomenplan kan dus door digitaal een enquête in te vullen via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. Daarnaast organiseert de gemeente drie bomenwandelingen, tijdens welke men in gesprek met gemeentelijke ambtenaren kan gaan over dilemma’s en situaties die in alle wijken spelen. Een wandeling duurt zo’n 1,5 uur. Aanmelden kan ook weer via denkmee.amstelveen.nl. Behalve om 11 juni, zijn er wandelingen op vrijdag 14 juni om 15.30 uur, bij het raadhuis, en weer dinsdag 18 juni om 19.00 uur, die start bij het winkelcentrum Bankrashof (Oranjebaan) en door Amstelveen Noord gaat.

Foto

De gemeente moedigt ook inwoners aan hun mooiste bomenfoto in te sturen naar bomenplan@amstelveen.nl en daarbij in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto te vertellen. In het wil de gemeente de drie mooiste foto’s op de gemeentepagina (in het Amstelveens Nieuwsblad) en op haar website publiceren.

6 REACTIES

    • U bent toch wel een ontzettende infantiel zeg! Het komt weer in uw kraam te pas. Ik vond het ook jammer dat die heemparkjes weg moesten door de verbreding van die snelweg, maar misschien had u als fotograaf ook plaatjes kunnen maken van stukken in onze gemeente die in aanmerking zouden kunnen komen voor bomen. Die zijn er ook. Ik denk dan aan verbreding van een heel stel bospercelen in het Amsterdamse Bos. Aanleg van allerlei waterpartijen met oeverbegroeiing in het restant van de Bovenkerkerpolder. ( Vb Middelpolder)

  1. Verbreding van bospercelen in het Amsterdamse Bos en meer oeverbegroeiing in de polder, daar hebben het stadscentrum en de bewoners daarvan niets aan. Hun leefomgeving wordt alleen maar nóg slechter terwijl die wordt verbeterd waar bijna geen mens woont.

    Deze discussie voerde ik ruim 50 jaar geleden al, toen ik beleidsmedewerker was op de hoofdafdeling Natuurbehoud en Openluchtrecreatie op het toenmalige ministerie CRM.

    Tegen de dominante stroom in pleitte ik er toen voor om natuur en recreatiemogelijkheden dichter bij de woonomgeving te brengen. Mensen hadden dan niet steeds een auto nodig om daarvan te kunnen genieten. Bovendien zouden de woonomgevingen dan schoner, gezonder en mooier worden. Je kunt mijn nota’s uit 1971 hierover komen lezen, als je wilt.

    In Amstelveen gebeurt het omgekeerde van wat verstandig en nodig is: Autoverkeer werd hier massaal dwars door de woonomgeving gestuurd en straks worden deze autowegen nóg breder en drukker, ten koste van de bomen die er stonden en (omdat er dankzij de VVD geen tunnel komt) ook ten koste van de vele bomen die er hadden kunnen komen.

    Frank, je noemt mij infantiel, omdat jij graag beledigt. Probeer dit na te laten in discussies over belangrijke onderwerpen.

  2. Even dimmen Bikker. Van Waning heeft gewoon gelijk. Welk belang heb jij er bij om wethouder Gordon (D66) te beschermen tegen terechte kritiek op de massale bomenkap in onze gemeente, waar D66 medeverantwoordelijk voor is?

  3. Behalve het Tegelplan en het Bomenplan moet er hoognodig een Groene Dakenplan komen.

    In het stenen Stadshart wordt op dit moment een extra verdieping gebouwd voor nóg een kledingwinkel. Gelukkig zal het zwarte asfaltdak bedekt worden met een laag aarde en groene beplanting. Op andere daken is dit ook gebeurd. Helaas niet op alle.

    Deze groenbedekking zal regenwater vasthouden zodat het niet meteen allemaal naar de riolering wegstroomt. De groene planten zullen de oververhitting van ons stenen stadscentrum enigszins verminderen.

    Bovenop de verbrede asfalt rijksweg A9 had natuurlijk ook een sedum dakbedekking moeten komen, maar ook dat vonden de kortzichtige VVD-bestuurders van rijk en gemeente te duur.

    Zie:
    https://photos.app.goo.gl/1wBTbmAyFUpguZQf9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.