Als eind 2026 de werkzaamheden aan de A9 gereed zijn, ziet de omgeving van de snelweg nabij het Stadshart er totaal anders uit. Dat is uitgewerkt in de Gebiedsvisie Traverse A9-Stadshart, waarin een nieuwe looproute tussen de Bomenbrug en het Stadsplein staat, via een passage op de plek waar nu nog de oprit van de Schouwburggarage ligt.  

De nu bestaande van het Stadshart wordt verplaatst naar de Meander, waardoor de Thomas Cookstraat kan worden omgevormd tot voetgangersgebied. Aan weerszijden van de A9 overkapping komt ruimte vrij voor mogelijke bebouwing.

Inpassing Pathé

De gebiedsvisie is langer blijven liggen omdat het even duurde voordat de  Pathé bioscoop naar Amstelveen leek te komen. Dit pand met een in- en uitgang aan het Stadsplein is volgens de gemeente van belang voor de toekomst van de cultuurstrip en de oprit naar de Schouwburggarage. Waarschijnlijk tekenen Pathé en gemeente rond de zomer een koopovereenkomst.

Klachten

Bijna tweehonderd bezoekers kwamen in april 2019 naar informatiemiddag en -avond over de plannen in het Cobra Museum. Zij stelden vragen aan medewerkers van de gemeente, Rijkswaterstaat en Pathé. In augustus 2019 werd apart gesproken met bewoners van de Ouderkerkerlaan. Nadat de plannen ter inzage waren gelegd, kwamen er negen klachten en verzoeken om wijzigingen en binnen.

Online

De raadscommissie Ruimte, wonen en natuur (RWN) van 20 mei en de gemeenteraad op 2 juni behandelen de gebiedsvisie. De uitwerking ervan wordt per deelgebied ter besluitvorming voorgelegd aan de raad, waarbij de gebruikelijke vormen van inspraak en overleg plaatsvinden met bewoners en belanghebbende partijen. De gebiedsvisie is online te vinden via www.amstelveen.nl/stadshart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.