De vereniging IVN houdt zondag 13 oktober om 10 uur  een excursie in het Amsterdamse Bos, waarin paddenstoelen worden bekeken. De start van de wandeling is bij de bij de Urbanuskerk in Bovenkerk. Deelname is gratis. Er is voor kinderen een speciale rondleiding die ook om 10 uur begint. Geadviseerd wordt goed schoeisel te dragen.

“Het hele jaar door zie je ze niet, en in de herfst komen ze opeens tevoorschijn, zomaar uit de grond: paddenstoelen, in allerlei vormen en kleuren”, zegt IVN. “Paddenstoelen zijn de opruimers in de natuur, ze leven van levend en dood hout, bladeren en alles wat voorradig is.”

Het belooft volgens IVN een mooi paddenstoelenseizoen te worden. Het was de afgelopen zomer namelijk erg warm, zodat onder de grond de schimmeldraden goed konden groeien. Daarna kwam een periode met mooie regenbuien: dan worden de paddenstoelen gemaakt. IVN-gidsen van IVN Amstelveen nemen de deelnemers aan de excursie mee door het Amsterdamse Bos op ontdekkingstocht. Volgens gen zal men tijdens de wandeling nog veel meer ontdekken dan paddenstoelen alleen..

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.