Op zondag 13 oktober om 13.00 uur verzorgt conservator Tomas Hillebrand een gratis instaprondleiding door de tentoonstelling ’50 jaar glas aan de Rietveld Academie’ in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50. De expositie viert het vijftigjarige bestaan van de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie en toont topstukken uit de vaste museumcollectie en nieuwe werken van jong talent.


De glasafdeling van de Rietveld Academie was de eerste in Europa en is nog steeds een van de belangrijkste glasopleidingen ter wereld. Een toonaangevende opleiding die grote namen voortbracht: van gevestigde namen als Mieke Groot, Richard Meitner en Bert Frijns tot pas afgestudeerden Yuna Choi en Aleksi Marjamaa. De rondleiding vindt plaats op de slotdag van de tentoonstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.