Naar aanleiding van de berichtgeving in diverse media over de ‘hack’ bij de Gemeente Lochem hebben raadsleden Tom Coumans (VVD) en Robert Zuidbroek (D66) schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W inzake de informatiebeveiliging.

Tom Coumans

Uit recente berichtgeving in diverse media bleek dat de Gemeente Lochem door het oog van de naald is gekropen waar het gaat over de financiële, maar ook eventuele immateriële gevolgen voor de inwoners en medewerkers. Desondanks heeft deze aanval de betreffende gemeente alsnog zo’n € 200.000 gekost, zei burgemeester Van ’t Erve tegenover BNR .

“Cybercrime lijkt wel actueler dan ooit”, zegt raadslid Coumans, die o.a. refereert

Robert Zuidbroek

aan de voorpagina van het FD, vorige week dinsdag. In het artikel kondigde minister Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) maatregelen aan om hard op te treden tegen bedrijven die hun internetbeveiliging niet op orde hebben.

Vragen

De gemeente beschikt over veel persoonlijke gegevens van inwoners en medewerkers. De vragenstellers hopen dat uit de antwoorden op de vragen blijkt dat de inwoners en medewerkers van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer zich geen zorgen hoeven te maken op zowel de korte als de lange termijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.