Uitvoerig ingeleid draait zondag 13 oktober (15.45 uur) het filmische verhaal van Itzhak Perlman in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Het is een documentaire onder de naam ‘Het buitengewone verhaal van Itzhak Perlman’.  De inleiding wordt verzorgd door Lievnath Faber.

De voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film) genomineerde film Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist. Deze onthullende documentaire onderzoekt de manieren waarop Perlman’s passie voor muziek hem in staat stelde om zich -ondanks uitdagende omstandigheden- persoonlijk te ontwikkelen, waardoor een genuanceerd portret ontstaat van een man wiens opmerkelijke overlevingsdrang nooit ver verwijderd is van zijn enorme vrijgevigheid en humor.
Regisseur Alison Chernick kreeg uitgebreid toegang tot Perlman en zijn familie, vrienden, collega’s en studenten. In Itzhak hoort men het verhaal van obstakels en overleving. Het publiek volgt het pad van het Joodse volk vanuit de chaos binnen Europa naar de belofte van Israël en ziet  de geborgenheid van het thuisfront en hoe humor en talent combineren met discipline en ambitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.