Na de overval, zaterdagavond, op het pas heropende filiaal van Albert Heijn aan de Maalderij in Bovenkerk bezocht burgemeester Tjapko Poppens de winkel zondagmorgen. Er ging naar aanleiding van de overval, waarvan overigens de opvang van de schade onduidelijk is, burgernetmelding uit. Of het publiek wilde uitkijken naar twee licht getinte jongeren van naar schatting 23 tot 28 jaar, van wie er één ongeveer 1,70 en de ander 1,85 á 1,95 meter lang was. De daders waren donker gekleed en droegen bivakmutsen en vluchtte na de overval in de richting van De Poel.

Overigens heeft de inzet van politie, die met vele eenheden uitrukte en ook een helikopter gebruikte, en burgernet nog niet geleid tot hun aanhouding. De overvallers waren gewapend met een vuurwapen en een mes. Het ging de verdachten kennelijk om geld, want zij richtten dreigementen primair op de cassières. Klanten hebben inmiddels vol afschuw gereageerd via onder meer sociale media. De burgemeester sprak zondagmorgen met supermarkt manager Nico Bon en andere medewerkers. Volgens de gemeente, die alle medewerkers sterkte wenst, heeft de recherche de zaak in onderzoek.

1 REACTIE

  1. Walgelijk zo’n overval waarbij met name de caissières het slachtoffer van zijn geweest. Jonge scholieren meestal die in hun vrije tijd een centje bij verdienen. Ik hoop dat zij goed begeleid zullen worden en zich niet laten kisten door zo’n stelletje kl..tz.kken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.