Op zondag 9 juni wordt op het Dorpsplein de amateurkunstmarkt, georganiseerd door KunstLokaal SAKB, weer gehouden. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten lokale amateurkunstenaars daar hun werk zien.

Daar vindt men o.a. schilderwerk, beeldhouwwerken, keramiek, tekeningen en sieraden.

Parijse deuntjes

Het enthousiasme van de deelnemers garandeert een goede sfeer, zegt SAKB (Stichting Amstelveense Kunstbelangen). Op het Dorpsplein wordt een kleine Place du Tertre gemaakt, naar het voorbeeld van het plein in de Parijse wijk Montmartre, waar men tekenaars en schilders aan het werk ziet. Ook op het Dorpsplein ziet men tekenaars aan het werk, die portretten tekenen van bezoekers die daarvoor willen poseren. In de middag is er ook de echt Parijse ‘musette’ te horen: Accordeonist Gijs Leegwater loopt rond en speelt Parijse deuntjes.

Niet pinnen

De kunstenaars staan er niet in de eerste plaats om te verkopen. Ze vinden het leuk van anderen te horen wat die van hun werk vinden, te zien wat anderen op kunstzinnig gebied doen en omdat de markt volgens SAKB heel gezellig is. ‘Toch worden er wel degelijk goede zaken gedaan.’ De  amateurkunstenaars maken speciaal voor de markt ook klein werk, dat niet duur is en waar veel belangstelling voor is. Wie graag wat wil kopen, moet weten dat je op deze markt niet kunt pinnen. Men kan dus beter dus voor wat contant geld zorgen bij zich te hebben als men dat ene schilderij of die ene vaas graag wil hebben. Overigens is de dichtstbijzijnde pinautomaat op loopafstand.

KunstLokaal

Behalve de kramen van de kunstenaars treft men er ook die van KunstLokaal SAKB. Daar worden demonstraties gegeven en informatie over de creatieve cursussen die KunstLokaal SAKB organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. In het bij de kunstmarkt gelegen Museum Jan ken men overigens het spectaculaire werk van Tjalf Sparnaay zien: Enorme schilderijen van onder andere gebakken eieren en colablikjes, hamburgers en sla. ‘Het bijzondere van het gewone”, noemde directeur Marieke Uildriks dat. De toegang tot de markt is gratis. Voor een drankje en een hapje is de horeca van het Oude Dorp ‘om de hoek’. Voor meer info zie:  Voor meer info zie: www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.