Hoe zeer de smaak van professionele kunstenaars en andere deskundigen op het gebied van de kunst enerzijds en het gewone publiek van elkaar verschillen bleek vrijdag bij de opening van de fototentoonstelling van wat allerlei Amstelveners  daar in beelden bij elkaar hadden gebracht.

Als winnaars van de in samenwerking met Canon door de gemeente georganiseerde fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen’ in het kader van de stadspromotiecampagne ‘Visit Amstelveen’ werden door van ‘Vakjury’ andere foto’s gekozen dan door het publiek.

Vier categorieën

De winnaars, gepresenteerd op een speciaal ontworpen fotopaneel, waren Ditsy Kulk volgens de jury en het publiek vond Charlotte Brand de winnaar. Iets dergelijks zag men bij de kinderen tot en met 12 jaar. Daar oordeelde de vakkundige jury dat Anushree Prakash (10) de winnaar moest wezen, terwijl het publiek de voorkeur gaf aan Arya Arici juryprijs (ook 10). De prijzen voor de kinderen werden bekend gemaakt en uitgereikt door kinderburgemeester Milanka.

Expositie

Enkele tientallen foto’s van de meer dan vijfhonderd inzendingen zijn tot 16 juni te zien via een tentoonstelling in het Cobra Museum. Samen met de jury en de kinderburgemeester Milanka reikte wethouder Adam Elzakalai (Stadspromotie en Economische Zaken) de prijzen uit. De winnaars en genomineerden exposeren dus in het Cobra Museum. In polders, parken en het Amsterdamse Bos werden natuurfoto’s gemaakt, overeenkomstig de titel ‘Natuurlijk Amstelveen’ van de wedstrijd.  In de lente is de natuur van Amstelveen op haar mooist, constateerde de gemeente. Dat werd dis de aanleiding voor Visit Amstelveen om, in samenwerking met Canon, een fotowedstrijd te organiseren.

Stemmen

Het doel van de fotowedstrijd was volgens wethouder Adam Elzakalai de gemeente met Visit Amstelveen de Amstelveense natuur onder de aandacht kon brengen. “We kregen meer dan vijfhonderd inzendingen, prachtige foto’s van bekende en minder bekende natuurplekken in Amstelveen. Vervolgens hebben ruim 850 mensen gestemd voor de publieksprijs.” Dat stemmen ging overigens Hij zegt ‘trots’ te zijn op de ‘mooie foto’s van zowel de winnaars als de genomineerden.’

De winnaars uit de categorieën ‘volwassenen’ en ‘kinderen t/m 12 jaar’ zijn gekozen door een vakjury. Die bestond uit Bas Meelker (landschapsfotograaf), Tom Zwerver (producer natuureducatie Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (collectiebeheerder Cobra Museum). Daarnaast zijn er dus twee publiekswinnaars. De expositie in de Voordrachtzaal is op woensdagen gratis te bezoeken voor Amstelveners. Kijk op www.visitamstelveen.nl.

Foto boven: Elzakalai (links) met winnaars

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.