Museum JAN in de Dorpsstraat heeft donderdag (16 mei) de 25.000 bezoeker gehad van de expositie ‘Tjalf Sparnaay – The Bigger Picture’, realistische schilderijen van gewone dingen als een gebakken en een  broodje hamburger. De kunstenaar trok mensen uit heel het land.

De 25.000ste bezoeker werd met bloemen en een tentoonstellingscatalogus opgewacht door directeur Marieke Uildriks.

Techniek

“Het werk van Sparnaay kent veel bewonderaars en deze eenmalige overzichtstentoonstelling is daarom een unieke kans om zoveel van zijn schilderijen bij elkaar te zien”, zegt ze. De hamburger, de ketchupfles en het spiegeleitje zijn volgens haar beelden waarbij mensen zich verwonderen over zijn technische kwaliteiten. Behalve de tentoonstelling ‘Tjalf Sparnaay – The Bigger Picture’ is de expositie en ‘Lisa Konno – The Porcelain Body’in het museum te zien tot en met 16 juni.

Meer informatie zie www.museumjan.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.