‘SportExperience’ noemt het gemeentelijke sportbedrijf AmstelveenSport de zogeheten Poeldag, een watersportdag die zondag 26 mei om 10.00 uur wordt geopend door sportwethouder Herbert Raat en tot 16.00 uur duurt.

Het is de derde editie van de Poeldag. Het is een SportExperience en KidsFestival in één, zegt AmstelveenSport.  ‘De leukste (water)sporten kunnen ontdekt worden door demo’s en clinics.’

Schaatsen

Daarbij valt te denken aan kanoën, suppen, volleyballen en korfballen, zegt de organisatie. Ook kan er geschaatst worden op de zomer schaatsbaan. Alle kinderen kunnen de hele dag spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en zich uitleven op luchtkussens.  Het startschot van Raat vindt plaats op de Noordelijke Poeloever.

Verenigingen

Tijdens de SportExperience kan men kennismaken met (water)sportverenigingen  kennismaken. Er is bijvoorbeeld een demonstratie op het water van Kanopolo en op het land een Capoeira optreden. Verder kan er geroeid worden in roeibootjes en Canadese kano’s en zijn er verschillende uitdagingen. Iedereen kan meedoen met een wandeling rondom de Poel, een les Slow Sports of op het grasveld de vechtkunst WingTsun of Escrima uitproberen en leren. De hele dag kan er niet alleen worden geschaatst maar ook volleybal en korfbal gespeeld, al dan niet onder leiding van trainers van de sportverenigingen.

Deelnemende verenigingen en stichtingen zijn onder andere Kanovereniging Frisia, Schaatsvereniging de Poelster, Reddingsbrigade, Stichting de Uiterton, Uithoornse Roei en Kano Vereniging Michiel de Ruyter, Water Sportvereniging Amstelveen (WSA), Scouting Livingstonegroep, Volleybalvereniging AMVJ-Martinus, Korfbalvereniging Oranje-Nassau, Studio Capoeira, Atletiek Vereniging Startbaan, Slow Sports, ATILIM en SAKBKunstLokaal.

KidsFestival

Kinderen leven zich tijdens de Poeldag uit op het KidsFestival. Zij kunnen niet alleen buiten spelen met het sport- en spelmateriaal uit de Beweegbus en springen op springkussens, maar zich ook laten schminken en langsgaan bij de ballonnen clown. Met een activiteiten-spaarkaart kunnen de kinderen stempels verdienen en met een volle spaarkaart een prijs ophalen. Het KidsFestival wordt begeleid door studenten Sportkunde van de HvA.

Voor een hapje of een drankje kan men terecht bij SUNDAY floating foodbar (de nieuwe Poel’s Up). Het volledige programma staat op amstelveensport.nl/poeldag .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.