Het is weer tijd voor de Dodehoek Dag, vindt voorzitter Ben Westendorp van de Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Amstelveen. Op maandag 27 mei worden dodehoek lessen gegeven op het Stadsplein aan leerlingen van zes plaatselijke basisscholen. Verkeerswethouder Herbert Raat is er dan ’s morgens bij.

Theorielessen worden in het gebouw van Platform C en op het stadsplein staan vervolgens vijf vrachtauto’s klaar om de leerlingen praktijklessen te geven. Kinderen mogen daarbij zelf in de vrachtauto gaan zitten om te ervaren wat de vrachtautochauffeur wel en niet kan zien.

Fietsers

De dode hoek is de gevaarlijkste plek bij een (groot) voertuig. Voor alle fietsers – jong en oud – is het dus belangrijk te weten waar de dode hoek zich precies bevindt en waar men wél veilig kan gaan staan. Uit onderzoek blijkt dat bijna 44% van de fietsers in de dode hoek gaat staan. Dat is levensgevaarlijk, zegt VVN.

Daarom organiseren de Gemeente en Veilig Verkeer Nederland elk jaar de dodehoek lessen om kinderen te helpen die gevaren te vermijden.

Westendorp zegt blij te zijn met de steun van de gemeente. “Het is overigens niet zo dat dodehoek lessen alleen centraal in Amstelveen worden georganiseerd. Sommige scholen vinden dit zo belangrijk dat zij zelf dodehoeklessen organiseren.”

Westendorp

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.