Journalist en historicus Pieter Gerrit Kroeger en CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers spreken donderdag 30 mei (20.00 uur) in een (gratis) campagnebijeenkomst van CDA Amstelveen, die in Upper East op de Uilenstede Campus wordt gehouden (Laan van Kronenburg 7A) en over de kracht van de Europese democratie gaat.

De Europese verkiezingen op donderdag 6 juni zijn dit keer van extra groot belang, vindt het CDA, onder meer omdat er een Europese verschuiving naar rechts is. “Niet eerder waren de geopolitieke spanningen in de wereld zo groot”, zegt het CDA.

Migratie

Volgens haar staat de Europese Unie onder druk. Het centrale thema on de campagnemeeting is dan ook: Hoe sterk is de Europese democratie?

Jeroen Lenaers (40) is sinds 2014 Europarlementariër voor het CDA (EVP) en staat bij de Europese verkiezingen op 6 juni op nummer 3 van de kandidatenlijst. Hij zet zich bij zijn parlementaire werk in voor een veilig en sociaal Europa, zegt het CDA. Lenaers is voorzitter van de Pegasus Commissie, die onderzoek doet naar misbruik door EU-landen van spionagesoftware. Als EVP-coördinator in de Binnenlandse Zakencommissie houdt hij zich daarnaast bezig met de nieuwe migratiecrisis, rechtstaatproblematiek en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

PG Kroeger is journalist, historicus en co-host van de wekelijkse podcast Betrouwbare Bronnen (samen met Jaap Jansen). Hij kent het CDA volgens de partij door en door, schreef als CDA-watcher enkele boeken over het verval van de partij en wordt regelmatig gevraagd om tijdens media-optredens te praten over de actualiteit.

9 REACTIES

 1. Elke grote partij is in verval omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking het geen reet kan schelen of te stom is, vandaar die tijdelijke natte wind-partijen zoals LPF, Rita Verdonk, BBB , FvD, en zelfs Wilders met zijn billenmaten zoals LePen ,Orban enz. gaan uiteindelijk ook weer zakken , zoals in Polen al is gebeurd .

  Ik heb me expres grof uitgedrukt, want dat is taal die door populistische mensen wordt begrepen.

   • Jazeker, omdat 90% van het programma van Wilders niet uit te voeren is en dat kan iedereen begrijpen die wel eens de moeite heeft genomen zijn programma door te lezen. En wat dit met Wilders te maken heeft ? Nou in Amstelveen wonen er genoeg, als ik zo Facebook eens doorloop.

 2. De Republikeinse partij van Donald Trump in de VS, Fidesz, de partij van Orban in Hongarije, en de PVV van Wilders in NL zijn niet in verval. Integendeel.

  Voor wie de geschiedenis kent, voorspelt de opkomst van extreem-rechtse partijen weinig goeds.

  • Ach, bij links is niet gewoon rechts maar ‘extreemrechts’ de mode. Dat doet tenminste denken aan de Nazitijd…..Overigens was ultralinks het communisme, dat ook tot dictatuur leidde.

 3. Het Russische communisme ontwikkelde zich tot een dictatuur die toestond dat een partij-elite haar eigen belangen boven die van de gemeenschap stelde. Dat heeft niks met links te maken.

 4. “De radicaal-rechtse beweging Lo Niskhach (’Wij zullen niet vergeten’) organiseert via een Whatsappgroep acties om de vrachtwagens tegen te houden. De krant Haaretz had inzage in die groep, waarin een van de deelnemers schreef: „Met Gods hulp zullen er dankzij ons kinderen in Gaza sterven.”
  Anonieme functionarissen geven in de pers de schuld aan het zwakke optreden van de politie, die valt onder de extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir. Die zei deze week dat hij tegen de aanvallen op de vrachtwagens is. „Het kabinet zou deze trucks moeten tegenhouden.” “
  (Bron: De Telegraaf, 21 mei jl)

  Deze rechtse krant maakt onderscheid tussen radicaal-rechts en extreemrechts. Waar de scheidslijn ligt, is niet duidelijk. Beide Israëlische groeperingen streven immers naar het vermoorden van Palestijnse burgers door middel van uithongering, een oorlogsmisdaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.