In het komende Pinksterweekend (zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei) heeft men gratis toegang tot het Cobra Museum om de tentoonstelling ‘MOØDe’ van fotograaf Anton Corbijn te bezoeken, die daarna sluit. Dat gratis bezoek is ter ere van Corbijns verjaardag, meldt het museum.

In de tentoonstelling ‘MOØDe’ presenteert Anton Corbijn (Strijen, 1955) ruim tweehonderd foto’s uit zijn oeuvre (tussen 1979 – 2023) waarin hij de cross-over verkent tussen portretfotografie en de modewereld.

Portretten

Hij omarmt als het ware de termen ‘mood’ en ‘mode’. Corbijn is een bewonderaar van modefotografen zoals Irving Penn, Nick Knight, Peter Lindbergh, Paolo Roversi en Helmut Newton. Waar deze fotografen meestal naast modefoto’s ook wel portretten maken is het bij Corbijn juist andersom: hij is een portretfotograaf die af en toe een bezoekje brengt aan de modewereld.

Het Cobra Museum verwacht zijn 50.000ste bezoeker te mogen verwelkomen tijdens dit laatste weekend van de tentoonstelling en is Tweede Pinksterdag extra geopend van 10.00-17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.