Op zondag 12 mei (12.00 uur) wordt het concertseizoen in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A afgesloten met een concert door het Duo Omnia met louter fantasieën. Het duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om concerten met klassieke muziek ook na de zomer weer te kunnen organiseren.

Het duo bestaat uit twee musici die hun sporen in de wereld van de klassieke muziek en in de Kruiskerk meer dan verdiend hebben.

Klarinet

Het zijn Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk. Hij bespeelt de prachtige toetsinstrumenten van de Kruiskerk, zowel het groot-orgel als het kistorgel als de vleugel. Zijn muzikale wederhelft is Judith Mos, zij laat alle kleurregisters van haar klarinet horen (foto).

Phantasie Stücke

Het tweetal komt naar dit concert met uitsluitend Fantasieën en Phantasie Stücke. Zij kozen componisten uit ‘heel’ Europa en composities die bijna 400 jaar klassieke muziek laten horen, van de vroege barok tot eind van de vorige eeuw. Nederland is vertegenwoordigd door Jan Pieterszoon Sweelinck, die 400 jaar geleden in Amsterdam leefde en werkte, Duitsland met de romantisch componist Robert Schumann, Scandinavië i met de Deen Niels Gade (19e eeuw); uit Frankrijk koos het duo werk van de orgelvirtuoos Louis Vierne (ca. 1900) en uit Engeland van Malcolm Arnold (20e eeuw).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.