De petitie van inwoners in Kostverloren-Oost tegen het betaald parkeren, telt nu al bijna 800 handtekeningen. Daar stelde CDA-fractievoorzitter Arjen Siegmann vorige week woensdag vragen over in de gemeenteraad. Naan zijn mening is er wel in Amstelveen-Noord parkeeroverlast, maar niet in Kostverloren-Oost, waar de gemeente parkeermeters plaatsen. 

Maar verkeerswethouder Herbert Raat dacht daar anders over. Volgens hem wordt het gehele gebied overbelast als ook maar ergens betaald parkeren wordt ingevoerd. Hij noemde dat olievlekwerking.

Gratis

Zijn theorie is dat men zoekt naar een gratis parkeerplek in plaats van een waarvoor de automobilist moet betalen en dus in her onbetaalde gebied, dat de petitie-indieners wensen, de parkeerdruk toeneemt, al vond hij het wel lastig buurtbewoners daarvan te overtuigen, terwijl zij nog gratis kunnen parkeren.

De petitie wordt door tegenstanders van betaald parkeren ‘Breid betaald parkeren zonder draagvlak niet uit in Amstelveen’ genoemd en zij menen dat de buurt er onvoldoende bij betrokken was. Zij dringen verder op een (onafhankelijk) onderzoek aan.

4 REACTIES

  1. De olievlek-redenatie wordt misbruikt om de kas van de gemeente te spekken. Want als het niet om parkeerinkomsten zou gaan kan de gemeente ook volstaan met blauwe zones.

    Als je blauwe zones van – pak ‘m beet – 5 uur invoert, ben je al van forensenparkeerders verlost.

    • Eens, maar 5 uur is wel erg lang. Hou het gewoon op één tot anderhalf uur. Moeten die handhavers ook wat vaker van hun stoel komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.