’Van binnen naar buiten’ heet de tentoonstelling van werken Erwin Verheijen die te zien is op zaterdag 20 en zondag 21 april, van 11.00 tot 15.00 uur, in het gebouw van SAKB KunstLokaal, Ouderkerkerlaan 15.

Erwin Verheijen (1941 – 2019) was een bekend fotograaf en kunstenaar in Amstelveen.

Portretten

Hij was in 1975 een van de oprichters van de Stichting Amstelveense Kunstbelangen (SAKB). In het weekend van 20 en 21 april toont zijn familie daar ook werk van hem. Een eerbetoon en een mooie gelegenheid voor kijkers om voor een redelijk bedrag nog een kunstwerk van hem te kopen, zegt SAKB.

Erwin Verheijen studeerde aan de Nederlandse Fotovakschool in Den Haag. Daar werd zijn belangstelling voor portretfotografie gewekt. Hij streefde ernaar mensen zo mooi mogelijk weer te geven. Maar ook landschapsfotografie werd zijn passie. Hij maakte foto’s bij reportages voor Het Parool, Trouw en het Amstelveens Weekblad. Toen hij zich in 1970 als zelfstandig fotograaf gevestigd had, kon hij zijn werk exposeren, onder andere in Amstelveen en Amsterdam, maar ook verder weg, in Duitsland en in Frankrijk.

Scholen

In Amstelveen gaf hij les in fotografie op middelbare scholen en bij Volksuniversiteit Amstelland. Hij gaf cursussen en workshops en heeft zo veel Amstelveners enthousiast aan de fotografie gekregen. Maar hij wilde meer. Vanaf eind jaren ’80 ging hij zich toeleggen op het maken van kunst met gemengde technieken, zoals zeefdruk en grafiek. Vanuit zijn verbondenheid met het Jodendom heeft hij een serie zeefdrukken gemaakt van alle letters van het Hebreeuwse alfabet, in zijn atelier in Nes aan de Amstel. Daarbij ging het er hem om zijn eigen interpretatie van de betekenis van de letters uit te drukken. Een belangrijk motief in zijn werk was ook de natuur. En het behoud ervan. Toen de bomen aan de Nesserlaan gekapt zouden worden, maakte hij uit protest een zeefdruk van de Nesserlaan met bomen.

Beeld

 De tentoonstelling geeft een goed beeld van zijn werk. De titel ‘Van binnen naar buiten’ drukt de essentie van Erwins werk mooi uit. Hij gaf zijn eigen vorm en kleur aan wat hij buiten zag en van binnen voelde.

Zie voor meer info: sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.