Op zondag 14 april om 12.00 uur geeft het Vespucci strijkkwartet een concert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Dat duurt ongeveer een uur en de toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om concerten met klassieke muziek te kunnen blijven organiseren.

Het Vespucci strijkkwartet bestaat een viertal musici dat de uitgebreide literatuur voor strijkkwartet in de volle breedte beheerst.

Romantisch

Het repertoire reikt van Haydn en Mozart, via Schubert en Schumann, tot Sjostakovitsj en Ligeti. In de Kruiskerk spelen primarius Lisanne Soeterbroek, tweede violiste Marieke Kosters, altist Stephanie Steiner en cellist Douw Fonda twee romantische werken. Het Quartettsatz opus 703 van Franz Schubert, een stuk dat Schubert schreef op jonge leeftijd. En de Sonate voor strijkkwartet opus 56, met de bijnaam Voces intimae van Jean Sibelius.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.