In opdracht van provincie Noord-Holland wordt van april tot en met augustus onderhoud uitgevoerd aan de Amstel. Er wordt gebaggerd tussen de Berlagebrug in Amsterdam en de Tolhuissluis in Nieuwveen. Zodat de Amstel voor de beroeps- en pleziervaart diep genoeg en bevaarbaar blijft.  

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kunnen geïnteresseerden terecht bij de inloopbijenkomst op maandag 18 maart van 19.00 tot 21.30 uur in hotel-restaurant het Rechthuis aan de Amstel te Uithoorn.

Baggeren

Over 26 kilometer wordt er gebaggerd. In het zuidelijke deel van de Amstel (Tolhuissluis in Nieuwveen tot aan de prinses Irenebrug in Uithoorn) gebeurt dat vanaf een ponton op het water met een kraan over de volle breedte van de rivier tot een diepte van maximaal – 3,70 NAP. In het noordelijke deel (Prinses Irenebrug in Uithoorn tot aan de Berlagebrug in Amsterdam) worden alleen nautische knelpunten gebaggerd tot maximaal – 3,45 NAP. Daarvoor wordt een kraanschip gebruikt. Het baggeren wordt uitgevoerd door aannemer J.P. Schilder BV uit Ursem.

Weinig hinder 

 Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Naar verwachting zullen de werkzaamheden volgens de provincie weinig hinder opleveren voor de directe omgeving. Deze zullen wel zichtbaar zijn door een ponton, zogenaamde ‘beunschepen’ en een kraanschip op de Amstel. Voor de veiligheid wordt het materieel ’s avonds / ’s nachts verlicht met een 1000 uren lamp.

Tijdens de werkzaamheden kan recreatie en scheepvaart gewoon gebruik maken van de Amstel. Zij moeten wel veilige afstand houden van de werkzaamheden en de schepen die de baggerspecie (naar verwachting twee per dag) via de Amstel, Nieuwe Herengracht, het IJ en Markermeer naar het baggerdepot in Kampen verschepen.

Gedegen voorbereiding 

Ter voorbereiding van het baggeren zijn de afgelopen jaren de dieptes op de Amstel in kaart gebracht.  Er is vastgesteld waarmee rekening moet worden gehouden en er zijn afspraken gemaakt over het informeren van de direct betrokkenen, zoals Schuttevaer, bedrijven en horeca langs de Amstel, gemeenten, watersportverenigingen en veerpontjes.

Informatie

Op de portal www.baggerenamstel.nl van de aannemer staat actuele informatie over het project. Tijdens de werkzaamheden is hier te zien waar de werkzaamheden op dat moment zijn, de planning en of er bijzonderheden zijn. Algemene informatie over het project is te vinden op www.noord-holland.nl/baggerenamstel.

Bij vragen of klachten kan 24/7 contact worden opgenomen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoon: 0800 0200 600, e-mail: servicepunt@noord-holland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.